loader
menu

CIUTAT

Un centenar de tarragonins podran ser eurodiputats per un dia

El Circ Ciutat dimarts, 22 de març de 2016

La Simulació del Parlament Europeu tornar a celebrar-se a la ciutat per tercer any consecutiu. L’experiència, oberta a la ciutadania, oferirà l’oportunitat de conèixer de primera mà la feina i el funcionament que es realitza a la seu parlamentària.Com els eurodiputats reals, els participants treballaran en el marc de grups polítics i comissions sectorials, i hauran de debatre sobre algunes qüestions d'actualitat.

Imatge de la simulació del Parlament Europeu de l'any passat. foto: Europe Direct

L’acte es celebrarà el dilluns 4 d'abril, entre les 8.30 i les 14.30 hores, al Campus Catalunya i comptarà amb la presència de la directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maria Teresa Calvo.

En concret, simularan ser membres dels grups de Democristians Europeus, Socialdemòcrates Europeus, Esquerra-Verda Europea i Liberals Europeus, i debatran en les comissions sectorials de Llibertats Civils; Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers constitucionals; i Drets de la Dona i Igualtat de Gènere.

Tot plegat, reproduint les dinàmiques parlamentàries de Brussel·les, amb una sessió plenària al final de la jornada on es presentaran i es votaran les propostes treballades en les comissions sectorials i debatudes amb els grups polítics. La Presidenta de l’Oficina del Parlament a Barcelona i professors de la URV assessoraran jurídicament els grups de treball i redactaran les actes, aplicant el reglament, com si es tractés d’una sessió real. El Ple estarà obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació, a partir de les 12.15 hores.

La simulació l’organitza l'Oficina Europe Direct Tarragona, un organisme que s’encarrega de fomentar el coneixement de les institucions europees entre els ciutadans de les nostres comarques, conjuntament amb la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

Les persones interessades a participar en aquesta activitat gratuïta poden inscriure's a través del correu electrònic europedirect@tarragona.cat, fins al pròxim dijous 31 de març.

Col·loqui amb eurodiputats reals

Pocs dies després, el divendres 8 d'abril, i amb l'objectiu que els tarragonins puguin aprofundir en la tasca que porten a terme els diputats europeus, l'Oficina Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques organitzaran un col·loqui amb Francesc Gambús, eurodiputat del Partit Popular Europeu, Ramon Tremosa, de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, i Ernest Maragall, dels Verds/ALE. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Grasset, i tindrà lloc a les 12 hores a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar