loader
menu

CIUTAT

Denuncien tales indiscriminades de pins a l'Anella Verda de TGN

El Circ Ciutat dissabte, 26 de març de 2016

Una setmana després que el ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar una moció en defensa de l'Anella Verda, el partit que la va promoure, la CUP, ha denunciat una tala indiscrimada de pins.

Fotos: CUP Tarragona

Fotos: CUP Tarragona

Els cupaires han alertat de les tales que s’estan duent terme prop del Mas de Cosidor dins el terme municipal de Tarragona i de la finca propera a la presó de Mas d'Enric i que es troba al terme del Catllar, ambdues finques dins de la zona de l’Anella Verda.

La tala que s’està duent a terme en cap cas és una neteja preventiva d’incendis, ja que la majora de pins talats tenen més de 20 centímetres de diàmetre. La CUP creu que aquesta tala només respon a interessos especulatius per a la comercialització de la fusta.

La candidatura independentista ha volgut recordar que el ple del divendres 18 de març va aprovar que l'Ajuntament de Tarragona engegaria i lideraria la creació del Consorci Mancomunat de l’Anella Verda de Gaià-Francolí, el qual estaria integrat pels ajuntaments limítrofs, la Generalitat de Catalunya, l'Estat espanyol (per la competència que encara té de les platges), el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona, els propietaris de les finques i les entitats ecologistes del territori. En el mateix també es va aprovar que es reactivaria la comissió de treball de l’Anella Verda.

Per tot això la candidatura anticapitalista emplaça els responsables municipals a engegar ja el Consorci de l’Anella Verda i es reactivi la comissió de treball. A més a més, que forci els propietaris i els responsables de la Generalitat perquè s’aturin les tales, com a mínim fins la creació d’aquest ens ja que l’Anella Verda és l’únic pulmó verd d’una ciutat que acull el complex petroquímic més gran del sud d’Europa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar