loader
menu

CIUTAT

Tornen a TGN les jornades d'embaràs, lactància i criança responsable

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 29 de març de 2016

Estratègies per dormir i descansar millor amb un bebè a casa, seminaris d’iniciació al porteig o el rol de les doules, l’acompanyament emocional dels infants o ioga per als més menuts són algunes de les qüestions que s’abordaran en els seminaris i tallers que organitzen l’associació Porta’m a prop en el marc de les Segones Jornades d’embaràs, lactància i criança responsable i que arrencaran demà dimecres 30 de març i continuaran l’1 i el 2 d’abril a l’espai Kesse.

Cartell de la segona edició de les jornades d'embaràs, lactància i criança respectuosa.

La primera edició d’aquestes jornades gratuïtes es va fer el 2014 i van comptar amb un èxit que va superar les expectatives dels organitzadors. Totes les tasques necessàries per donar-li forma ha anat a càrrec de la vintena de voluntàries responsables de l’associació i la valuosa aportació d’una desena de voluntàries estudiants d’Educació Infantil de l’Institut Vidal i Barraquer.

“Avui en dia existeix més consciència i més informació sobre la maternitat. Som una generació que volem conèixer totes les possibilitats abans de decidir”, apunta Vanesa Callejón, una de les mares voluntàries de l’associació, qui també destaca que cal observar “els parts, la lactància, la criança i l’educació amb més respecte, sobretot respectant els processos de vida del nen com a ser individual”.

Tots els ponents participants ho fan de forma desinteressada i, entre ells, hi destaca el doctor Adolfo Gómez Papi, un reconegut pediatra neonatòleg que exerceix la seva tasca professional a l’Hospital Joan XXIII i és autor del llibre sobre criança respectuosa “El poder de las carícies”.

Recuperar “la tribu”

L’associació Porta’m a prop és un grup de criança impulsat per un grup de mares que, inicialment, es van ajuntar per donar-se suport mutu en el procés de maternitat. Ara, els dimecres a partir de les 17.30 fins les 19 a l’espai Kesse, comparteixen els seus coneixements i les seves experiències amb els pares i mares que tenen dubtes o demanen informació.

“La maternitat és molt solitària i avui en dia falta la tribu que hi havia abans per compartir-la”, senyala Callejón. L’objectiu del grup és donar suport a les mares i pares que encaren la maternitat a través de la compartició d’experiències i “fer una mica de tribu”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar