loader
menu

CIUTAT

La Mulassa de Tarragona surt al pas de la polèmica figura de xocolata reusenca

El Circ Ciutat dimarts, 29 de març de 2016

La polèmica mediàtica encetada amb la presentació a TGN d’una mulassa de xocolata feta per un pastisser de Reus encara cueja i, per això, l’associació Mulassa de Tarragona ha volgut aclarir que ells no van encarregar la figura, sinó que es van limitar a donar suport a una iniciativa privada de la pastisseria Huguet de Reus.

La figura de la Mulassa de xocolata.

La figura de la Mulassa de xocolata.

La presentació de la mulassa de xocolata el passat 10 de març a la Casa de la Festa va generar una polèmica que posava el focus en el fet que la figura havia sortit d’un obrador reusenc i no d'un tarragoní tal i com seria propi d'una icona de la cultura popular de la ciutat. La polseguera aixecada ha forçat a l’associació Mulassa de Tarragona a deixar ben clar que la figura no es va fer per encàrrec seu i que, de fet, va ser l’Ajuntament qui els va comunicar que la pastisseria Huguet havia elaborat la figura.

L’agrupació defensa la seva intenció de continuar recolzant aquelles iniciatives que serveixin per divulgar la festa popular i, independentment de la polèmica, feliciten la feina feta per la pastisseria reusenca. Aprofitant el comunicat, han explicat que l’any passat ja van impulsar la creació d’un motlle per fer la figura de la mulassa en tres dimensions i que havien comptat amb un escultor de la ciutat. Finalment, el projecte no va sortir endavant i que, per ara, roman aparcat.

En declaracions fetes a aquest mitjà, el vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona, Josep González, va explicar que l’aparició de la figura “havia fet mal” i avançava que el gremi pastisser impulsarà el projecte de realització de motlles per fer figures de xocolata del bestiari.

El comunicat

NOTA DE PREMSA – LA MULASSA DE TARRAGONA, DAVANT LA POLÈMICA MEDIÀTICA ORGANITZADA PER LA PRESENTACIÓ D'UNA FIGURA DE XOCOLATA

Davant l'enrenou mediàtic que s'ha organitzat a la ciutat al voltant de la presentació a la Casa de la Festa, el passat dijous 10 de març del 2016, d'una figura de xocolata de la Mulassa de Tarragona, i davant les informacions esbiaixades que s'han publicat sobre aquest tema en les darreres setmanes, l'entitat vol fer públics una sèrie d'aclariments:

1. En primer lloc, volem deixar clar que l'associació Mulassa de Tarragona enguany no ha encarregat cap figura de xocolata, sinó que simplement ha donat suport a una iniciativa privada, tal com poden verificar tècnics municipals que han seguit amb atenció aquest cas.

2. En aquest sentit, convé afegir que és l'Ajuntament de Tarragona qui es va posar en contacte amb l'associació Mulassa de Tarragona, el passat 27 de gener del 2016, per notificar que els responsables de la pastisseria Huguet de Reus havien elaborat una figura de xocolata de la nostra bèstia i volien que l'entitat hi col·laborés. Conservem missatges escrits que així ho acrediten. Per tant, la informació que alguns particulars han difòs i que alguns mitjans de comunicació publicaven sense contrastar, dient que el Consitori desconeixia la procedència del pastisser, també és falsa.

3. El passat 2015 la nostra entitat, per iniciativa pròpia, va contactar amb dues pastisseries locals per crear una figura de xocolata de la Mulassa de Tarragona en tres dimensions. L'associació, en aquell moment, es va ocupar d'encarregar i sufragar un motlle de la figura, creat per un escultor jove de la ciutat, però per diversos motius les converses amb els pastissers no van fructificar i el tema va quedar aparcat. El motlle no s'ha tornat a utilitzar des de llavors.

4. La Mulassa de Tarragona s'ha limitat, en aquesta ocasió, a donar suport a la proposta de la qual ens va voler fer partíceps la pastisseria Huguet de Reus, els responsables de la qual volem felicitar per la feina feta.

5. L'entitat vol remarcar que continuarà fent costat a totes aquelles iniciatives, provinguin d'on provinguin, que contribueixin a mantenir i a promoure les festes populars de la ciutat i la cultura popular catalana. La Mulassa de Tarragona és una associació compromesa, en aquest sentit, i es mostra disposada a teixir complicitats amb les institucions públiques, empreses privades i associacions que, amb l'esmentat objectiu, sol·licitin el nostre suport.

6. Lamentem el tractament mediàtic rebut per part d'alguns mitjans de comunicació locals, amb informacions sensacionalistes i molt sovint no contrastades degudament, i fem saber que en els casos que considerem oportuns ens acollirem al dret de rectificació.

7. Lamentem que determinades persones hagin aprofitat l'ocasió per alimentar la polèmica, possiblement per interessos particulars que en qualsevol cas no concerneixen a la nostra associació, que n'ha sortit perjudicada.

8. Agraïm les múltiples mostres de suport, públiques i privades, rebudes en les darreres setmanes, en especial les dels tècnics municipals Xavier Gonzàlez i Hèctor de la Salud.

Junta Directiva de la Mulassa de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar