loader
menu

CIUTAT

Futur incert per als murals de la carpa del Mercat Central

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 30 de març de 2016

L’octubre del 2007, el pintor sitgetà Carles Arola va traçar els primers esbossos sobre l’exterior de la carpa provisional que acollia els paradistes del Mercat Central. Han passat gairebé 9 anys des de llavors i les imatges dels comerços tarragonins i les figures del seguici que hi va pintar ja formen part del dia a dia del centre de la ciutat. Ara que s’encara la recta final d’unes obres que culminaran amb el retorn dels negocis a l’interior del centenari i renovat edifici, es planteja quin serà el futur d’aquests icònics murals.

Les emblemàtiques pintures desapareixeran quan ho faci la carpa, però es desconeix si s'exposaran en una ubicació alternativa. L'Ajuntament de TGN encara no ha contactat amb l'autor, el pintor sitgetà Carles Arola

Si se segueix el calendari previst, el trasllat dels comerciants es produirà a finals de setembre començaments d’octubre del 2016 i, tot seguit, s’iniciaren les labors per desmantellar la carpa provisional, seu del mercat durant tots aquests anys. Què és farà amb les planxes metàl·liques sobre les que hi ha les composicions artístiques és una qüestió que encara no s’ha decidit i, per ara, l’Ajuntament no s’ha pronunciat al respecte ni ha anunciat que tingui cap projecte per elles.

L'artista Carles Arola amb un jove alcalde Ballesteros durant l'inici de les feines els 2007. foto: cedida Carles Arola

Mural del mercat tot just després d'acabar les feines de pintura. foto: cedida Carles Arola

Una imatge recent dels murals. Fotos: circdetarragona.com

Una imatge recent dels murals. Fotos: circdetarragona.com

El pintor Carles Arola, qui també és autor, entre d'altres, del mural de la plaça del Pallol, afirma que, per ara, ningú se li ha dirigit per tractar quin serà el futur de la seva obra, però apunta que “amb aquests temes sempre és una mica difícil saber qui farà el primer pas”.

Desballestat, guardat en un magatzem, exposat o venut. Les possibilitats per al futur dels murals són múltiples. “Mentre ho feia, hi havia molta gent que deia que després es podia subhastar o que se’n voldrien emportar alguna part cap a casa. Hi ha moltes possibilitats i per mi totes estan bé”, afirma l’artista que també assenyala que “està per veure en quin estat quedaran després del procés de desmuntatge”.

L’obra va ser encarregada per la Cambra de Comerç i va comptar amb el patrocini dels comerços tarragonins que hi apareixen representats.

Una obra efímera

Es tracta d’una pintura sobre planxes d’alumini, “un procediment poc habitual”, tal i com reconeix el propi autor, qui es mostra força satisfet del seu estat de conservació ja que, quan va rebre l’encàrrec fa 9 anys, van dir-li que només havia de durar “3 o 4 anys”. “Ha aguantat força bé. Tenia pensat que seria una obra d’art efímera, però ha resistit tot aquest temps i encara podria aguantar-ne molt més”, senyala Arola que, tot i acceptar el futur que es decideixi pels murals, admet que li “sabria greu que acabés com a ferralla” i que desitja que tingui una vida “com més llarga millor”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar