loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La poetessa Montserrat Abelló serà filla predilecta de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 30 de març de 2016

L’escriptora tarragonina, traspassada als 96 anys, rebrà el diploma de filla predilecta de la ciutat en un acte de lliurament que es celebrarà el dijous 31 de març a les 19h a l’Ajuntament de Tarragona.

La poetessa Montserrat Abelló. foto: arallibres.cat

Memòries pòstumes de la poetessa tarragonina.

Aquest reconeixement es suma a la inclusió del seu retrat a la “Sala dels tarragonins il·lustres” de l’Ajuntament, un saló noble annex a la sala de plens on hi pengen els retrats a l’oli d’onze tarragonins insignes. Abelló es la segona dona que s’hi inclou i va fer-ho com a proposta personal de l’alcalde.

També rebran el diploma que acredita com a fill predilecte de la ciutat el músic Tony Urbano i el filòleg i editor Jaume Vallcorba

El darrer llibre

Ara Llibres s’ha publicat les memòries pòstumes de la poetessa amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i a cura de Xavier Montoliu. Sota el títol “El miracle és viure”, el llibre fa un viatge pels diferents escenaris de la seva vida: des de la Tarragona que la va veure néixer el 1918, passant per Cadis, Londres, Cartagena, la seva joventut com a republicana entusiasta a Barcelona, el camí d’exili el 1939 cap a França, el Londres dels inicis de la Guerra Mundial i Xile.

Montserrat Abelló va estar sempre al costat de la causa de les dones i de la llibertat, de la llengua catalana i de la independència de Catalunya fins el seu últim dia, el 9 de setembre de 2014.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar