loader
menu

CIUTAT

El carilló del Mercat Central estarà ocult i només es podrà veure al migdia

Guillem Roqué Ciutat dilluns, 04 d'abril de 2016

El projecte d’instal·lar un rellotge carilló a la façana de l’edifici del Mercat Central a l’estil de les ciutats del nord d’Europa a poc a poc va prenent forma. Per respondre a la necessitat de respectar la forma i l’aspecte d’un edifici centenari i modernista catalogat, s’estan realitzant estudis de caire tècnic que definiran l’aspecte i el funcionament final de l’instrument musical.

L'instrument s'instal·larà a la façana de l'edifici. foto: circdetarragona.com

Per ara, l’opció amb més pes és la construcció d’un sistema que mantingui el carilló completament ocult dins la façana de l’edifici i que només es reveli a les 12 en punt del migdia, quan entraria en funcionament i repicaria al ritme de l’Amparito Roca acompanyat de les figures del bestiari. Fora d’aquesta interval, l’únic que seria visible del mecanisme musical, seria el rellotge.

“Una opció discreta i en la línia del mercat”, així l’ha definit la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando qui també ha avançat que les figures del bestiari que apareixeran s’han encarregat a un artista tarragoní que treballa amb la directriu de fer-les com més fidedignes millor.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar