loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El fons musical de la Catedral ja disposa del seu propi catàleg

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 01 d'abril de 2016

Els laboriosos treballs dels musicòlegs Francesc Bonastre, Josep Maria Gregori Cifré i Montserrat Canela Grau, han fet possible l’elaboració de l’inventari que descriu les més de 1500 obres que integren el fons musical de l’Arxiu Capitular de Tarragona. La feina de catalogació ha anat acompanyada d’un procés de digitalització que permetrà al públic conèixer aquestes obres.

Partitura digitalitzada i consultable a la web de l'Arxiu Capitular.

El fons musical de l’Arxiu Capitular de la Catedral de Tarragona conserva 4 col·leccions de repertori musical, manuscrit i imprès de significatiu relleu i importància per a l’estudi de la història de la música catalana. Més de 1500 obres manuscrites entre les que hi trobem 1114 obres d’autor, 299 obres anònimes, 74 llibres corals, 5 llibres de faristol i 118 impresos. Bona part del repertori va ser compost pels mestres de capella i organistes de la Catedral des del segle XVII fins a principis del XX.

També s’han digitalitzat totes les obres manuscrites, un total de 1.343 partitures que a partir d’ara tots aquells interessats podran consultar a través de la pàgina web de l’arxiu.

La presentació del catàleg es va fer al Seminiari, en un acte presidit per l’arquebisbe Jaume Pujol i en el que, a banda dels experts musicals Josep Maria Gregori i Montserrat Canela, van intervenir-hi el mestre de capella de la Catedral, Miquel Barbarà; el director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, Manel Fuentes; el degà del Capítol de la Catedral, Joaquim Fortuny, i el director del Complex Industrial Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, en representació de l’empresa que ha contribuït a fer realitat el catàleg.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar