loader
menu

CIUTAT

'L'Ajuntament hauria d'aplicar unes ordenances que afavorissin la protecció animal de veritat'

Guillem Roqué Ciutat diumenge, 03 d'abril de 2016

La Protectora d’Animal i Plantes de Tarragona acull uns 170 gossos i un centenar de gats a les seves instal·lacions del polígon Riuclar. El tràfec allà és constant, perquè el volum de feina que absorbeix d’aquesta entitat és molt gran. Dia a dia, els voluntaris que la sustenten s’han de multiplicar per atendre-hi animals i persones.

La Protectora d'Animals de Tarragona aposta per una ordenança d'animals que persegueixi l'abandonament

La Protectora està en unes instal·lacions de l’Ajuntament contigües a la Gossera Municipal. “Quan la Guàrdia Urbana recull un gos a Tarragona o els barris el porta a la gossera. Allí s’hi està uns 15 o 20 dies i després ens els passen a nosaltres”, explica Carmela Piñol, membre de la Junta de voluntaris que dirigeix la Protectora qui remarca que el centre “no és la solució, és un pedaç” a l’abandonament d’animals.

Les 40 gàbies per a gossos de les que disposen actualment està ocupades per uns 170 animals, una quantitat que encara disten del límit de 200 que consideren “desbordant”. De fet, les xifres que aporten són positives i és que segons el seu darrer registre, en un any la Protectora ha registrat 481 gossos entrants i 513 de sortida.

Feina de voluntaris

“Busquem gent que es comprometi”. Aquesta és la primera premissa que s’anuncia als qui volen entrar-hi com a voluntaris. “La gestió del centre no és fàcil i hi ha molts temes a atendre. Alimentació, visites al veterinari, animals que reben tractament i necessiten medicació...”, enumera la Carmela.

La protectora compta amb uns 60 de voluntaris i amb dues persones contractades “imprescindibles” que s’encarreguen d’alimentar els animals, de dur-los al veterinari i, dos cops al dia, de netejar les gàbies.

“Voluntaris no ens en falten perquè sempre en tenim, però hi ha molta gent que ve un dia i després ja no torna més. Inverteixes temps en una persona i després res. Demanem cert grau de compromís”, remarca la voluntària, “de feina aquí sempre n’hi ha”.

Toc d’atenció a les administracions

Des de la Protectora demanen a les administracions esforços significatius per controlar l’abandonament d’animals. “Nosaltres pal·liem els defectes de la seva mala gestió”, i assenyalen que “la llei de protecció animal no s’aplica. L’Ajuntament hauria d’aplicar unes ordenances que afavorissin la protecció animal de veritat. Sembla que interessi més multa els propietaris dels gossos que fan caca al carrer, que també s’ha de fer, que no pas als que abandonen animals”, senyalen.

Un èxit a les xarxes socials

Les xarxes socials han obert un camp nou per a la labor de la Protectora. La seva pàgina de Facebook té més de mig milió de seguidors, “moltes persones de Sud-Amèrica”, comenten amb sorpresa. Aquesta base de seguidors els hi serveix d’altaveu i els seus anuncis assoleixen una difusió molt alta a la xarxa. Gràcies a això, persones vingudes de Lleida, Girona, Barcelona i, fins i tot, d’Andorra han visitat les seves instal·lacions per endur-se’n un nou animal de companyia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar