loader
menu

CIUTAT

La Simulació del Parlament Europeu suma realisme a TGN en la seva tercera edició

Guillem Roqué Ciutat dilluns, 04 d'abril de 2016

Experimentar en primera persona la que podria ser la jornada habitual d’un eurodiputat és l’objectiu de la Simulació del Parlament Europeu, una activitat que es realitza per tercer any consecutiu a TGN i que en aquesta edició ha comptat amb la participació de gairebé una setantena de persones. Enguany s'ha s'ha afegit un grau de realisme més respecte l’anterior, ja que ha apostat per debatre i votar matèries representatives i d’actualitat, és a dir les mateixes que tenen els eurodiputats reals sobre la taula.

Votació durant la sessió plenària de la Simulació del Parlament Europeu. foto: Guillem Roqué

Els participants han treballat en comissions on s'han debatut temes d'actualitat. foto: Guillem Roqué

Els participants han treballat en comissions on s'han debatut temes d'actualitat. foto: Guillem Roqué

Votació durant la sessió plenària de la Simulació del Parlament Europeu. foto: Guillem Roqué

L’acte, celebrat aquets dilluns 4 al Campus Catalunya de la URV amb la col·laboració de la Facultat de Ciències Jurídiques, s’emmarca en la labor de l’Oficina Europe Direct de Tarragona per acostar la feina i el funcionament de la institució europea al conjunt de la ciutadania.

Des les 8.30 del matí fins les 14.30, els participants s’han organitzat en diferents famílies polítiques presents al Parlament Europeu - socialdemòcrates, democristians, liberals i Esquerra-Verda- i han participat en comissions sectorials centrades en Llibertats Civils, Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimenària, Afers constitucionals, i Drets de la Dona i Igualtat de Gènere.

Les comissions, que han abordat temes com els refugiats o els transvassament de l'Ebre, han donat pas al treball per grups polítics i, finalment, a la sessió plenària final on s’han presentat i votat les propostes treballades i les corresponent esmenes. Per aprofundir en l’experiència i per cenyir-se al màxim realisme possible, els participants han comptat amb l’assessorament jurídics de diferents professors de la URV.

Els resultats de les votacions de la jornada s’enviaran a la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, representada avui per la seva directora, Maria Teresa Calvo, qui ha exercit de presidenta del Parlament Europeu, així com també es faran arribar al conjunt dels eurodiputats catalans.

El públic convocat estava conformat principalment per alumnes universitaris de les assignatures Dret de la Unió Europea i de Dret parlamentari. “Era un acte obert a la ciutadania, i ens agradaria tenir més participació, però és difícil convocar molta gent un dilluns, dia de cada dia, i dedicar-li tot un matí”, explica Marta Domènech, responsable de l’Oficina Europe Direct de Tarragona, qui avança que de cara a la següent edició es treballarà per dirigir i adaptar l’experiència “sobretot als estudiants”.

Acostar Europa a la Ciutadania

El 8 d’abril, Oficina i Facultat repeteixen col·laboració per dur fins a la ciutat un col·loqui amb Francesc Gambús, eurodiputat del Partit Popular Europeu, Ramon Tremosa, de l’Aliança dels Demòcrates i Liperals per Europa, i Ernest Maragall, dels Verds/ALE. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Grasset, i tindrà lloc a les 12 hores a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. El programa #Eurotertúlies, on es debaten temes de l’actualitat europea en un ambient distès, també s’insereix en el marc d’aquesta col·laboració.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar