loader
menu

CIUTAT

El Fòrum TRiCS compleix deu anys donant suport a la recerca

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 05 d'abril de 2016

El Fòrum de Treballs de Recerca de Batxillerat i Crèdits de Síntesi de Formació Professional de Grau Superior compleix la seva primera dècada i ho fa en les millors condicions possibles. Les jornades, que tindran lloc el 7 i 8 d’abril al Complex Educatiu, s’han ampliat a tots els àmbits d’estudis, les xifres d’assistència superen amb escreix les d’anys anteriors, es concediran nous guardons i, a més a més, la Universitat Rovira i Virgili es suma a la cita amb la voluntat d’establir nexes amb els estudiants de secundària.

La Directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes; el President de la Comissió de Comunicació de l'AEQT, Marc Fargas, i la Vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària, Arantxa Capdevila. foto: Guillem Roqué

Amb l’impuls conjunt del Departament d’Educació i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el fòrum es defineix com un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements on els alumnes de segon curs de batxillerat i de grau superior presenten la feina feta en les seves recerques. La mostra també serveix per a que els estudiants de primer curs s’inspirin i es motivin a abordar un projecte que hauran de realitzar l’any vinent.

“El fòrum TRiCS és una festa del coneixement per fomentar la matèria gris, feta des del territori i pel territori”, apunta el Director de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Marc Fargas, qui ha volgut destacar el creixent nivell de qualitat que tenen els treballs que s’hi presenten.

Més assistència, més matèries, més premis

La iniciativa comptarà amb la participació de 36 centres, 20 dels quals pertanyen a la comarca del Tarragonès. En total s’han presentat 253 treballs i comptarà amb l’assistència de 1627 alumnes, una xifra que dobla la del 9è Fòrum.

Les principals novetats que incorpora la desena edició és l’ampliació a noves disciplines per fomentar un coneixement més transversal que no es circumscrigui exclusivament en l’àmbit de la química i als coneixements més tècnics. Treballs relacionats amb les finances, l’administració, el periodisme o eines de la salut, també hi tindran cabuda a partir d’ara.

També hi haurà guardons nous, el TRiCS Talk, que es concedirà a l’autor del vídeo de difusió d’un Treball de Recerca que obtingui més visualitzacions a Internet, i uns altres aportats per la URV per animar als estudiants a prosseguir els seus estudis i per motivar-los amb la recerca en l’àmbit de l’enginyeria i l’enginyeria química.

Tal i com ha explicat la Vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària, Arantxa Capdevila, la URV “compartirà coneixements en uns tallers de recerca on s’ensenyarà als estudiants quines recerques es duen a terme a la universitat”.

Una aposta pel coneixement

L’AEQT col·labora amb el Fòrum amb una dotació de 13 mil euros. El representant de l’associació empresarial destaca que “el 85% de les aportacions, despeses de patrocini de l’AEQT es destinen a educació i a fomentar el coneixement”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar