loader
menu

CIUTAT

El sector del peix blau manté les mobilitzacions per segon dia consecutiu

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 05 d'abril de 2016

“Volem diners per poder menjar” ha estat una de les consignes que han entonat el més de mig centenar de persones congregades en la segona jornada de protesta del sector del peix blau a Tarragona. Darrere d’una pancarta on s’hi podia llegir “Els pescadors estem agonitzant. Rajoy, Puigdemont, Partits polítics, no ens deixeu morir", els pescadors han marxat des de El Serrallo fins a la porta de la Subdelegació del Govern a la Plaça Imperial Tarraco on han reivindicat, un cop més, la necessitat de fer un estudi biològic en profunditat i la concessió immediata d’ajudes.

La marxa dels pescadors ha arribat fins a la Subdelegació del Govern. foto: Guillem Roqué

La marxa dels pescadors ha arribat fins a la Subdelegació del Govern. foto: Guillem Roqué

La dràstica davallada de les captures de sardines i de la mida del seitó ha empès el col·lectiu a una situació insostenible en la qual molts d’ells no arriben als 300 euros de sou mensual. La crisi, que el propis afectats remarquen no està causada per la sobreexplotació, afecta unes 250 persones.

El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, ha reiterat la necessitat d’elaborar un estudi biològic profund que busqui l’arrel del problema i ha apel·lat a la Generalitat per tirar-lo endavant. El propòsit de l’estudi seria explicar el perquè d’una situació que s’observa arreu de la conca mediterrània, però que afecta amb especial cruesa la costa tarragonina.

Conscients que les possibles mesures que es puguin implementar després d’elaborar aquest diagnòstic, segurament no tindrien uns efectes immediats, els pescadors reclamen a les administracions la concessió d’ajudes econòmiques i socials que alleugereixin la compromesa situació en la que viuen.

Tot i que en un principi el sector de la llum es va plantejar emprendre una vaga, les dificultats econòmiques han fet impossible que la puguin tirar endavant. Demà dimecres, tornaran a mobilitzar-se i es concentraran davant de la delegació territorial del Departament d’Agricultura a Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar