loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un conte infantil commemora el 25è aniversari de la Cucafera

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 05 d'abril de 2016

La bèstia del Seguici Popular serà la protagonista del nou volum de la col·lecció ‘Els Contes del Seguici de Tarragona’ que enguany presenta el seu quart volum. El conte infantil servirà per celebrar l’aniversari de la Cucafera, ja que per les festes de Santa Tecla es compliran 25 anys des que l’Associació de veïns del Port de Tarragona la van recuperar.

Contes del Seguici del Negrito i de l'Àliga.

La pacífica bèstia del Seguici estarà acompanyada en la història per una petita nena que es diu Matilda. Els autors, Rat Cebrian i l’il·lustrador Armand, han ideat un joc participatiu per a que els tarragonins i tarragonines votin en una enquesta per escollir qui seran els familiars de la Matilda. Qui vulgui participar-hi ho podrà escollir entre diferents propostes dibuixades que sortiran a les xarxes socials Twitter i Facebook durant el mes d’abril.

‘Els Contes del Seguici de Tarragona’, amb una tirada d’entre 700 i 900 exemplars, és una col·lecció coeditada per Insitu Comunicació i l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Com explica Kiko Méndez de l’empresa creadora del projecte, Insitu Comunicació, la publicació ocupa el lloc deixat pels quaderns de Festa Major i segueix el camí obert pel conte del Nano Capità editat per Vilatana.

Els autors

Els textos i les il·lustracions aniran a càrrec de dos creadors que treballen des de la ciutat, Rat Cebrian i l’Armand. Cebrian és una narradora amb una llarga experiència en el món dels contes tant per infants com per a adults, amb uns trenta anys de treball al darrera.

L’Armand (Barcelona, 1978) hi posarà els traços i els colors. Començà com a il·lustrador al Centre d’art i disseny Escola Massana de Barcelona en el cicle de grau superior i el 2002 s’incorporà com il·lustrador al camp editorial. Des d’aleshores es dedica a crear i dibuixar, i ha participat en una quinzena de projectes. Ideà un prototipus de joc de fusta sobre el fet casteller i des del 2013 impulsa la col·lecció ‘Colors de Festa’, amb volums dedicats a Santa Tecla de Tarragona, la Setmana Medieval de Montblanc, Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Reus, el Sant Joan i les Decennals de la Candela vallenques, o la Mercè de Barcelona.

Quart volum de la col·lecció

La col·lecció ‘Els Contes del Seguici de Tarragona’ surt des de fa quatre anys cada Santa Tecla i s’adreça al públic familiar interessant en el patrimoni immaterial de la festa gran de Tarragona. El primer volum es va dedicar al Negrito, amb textos del filòleg i gestor cultural Jordi Bertran, i il·lustracions del tarragoní Dídac Francisco.

El segon volum a l’Àliga, amb textos del Premi Nacional de Cultura Bienve Moya i dibuixos de la tarragonina Marta Contreras. Finalment, el tercer volum va comptar amb el ball de valencians i els pilars caminant com a elements centrals, amb textos de l’especialista en festes Jordi Cubillos i novament Marta Contreras en la il·lustració. Els contes es poden trobar a les llibreries tarragonines, al Patronat de Turisme al carrer Major, i al local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar