loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La maqueta del Titanic més gran del món arriba a TGN

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 05 d'abril de 2016

La història del Titanic i Tarragona, altre cop juntes. Durant quaranta dies, del 12 d'abril al 22 de maig, el refugi número 1 del Moll de Costa acollirà l'exposició "Titanic, the reconstruction". Es tracta de la maqueta més gran que s'ha fet mai del famós vaixell, i que a Tarragona començarà una gira d'almenys 6 anys que el portarà per ciutats d'arreu del món.

Foto: Autoritat Portuària de TGN

Imatges del trasllat de la gran maqueta cap a TGN. Foto: Fundación Titanic

Imatges del trasllat. Foto: Fundación Titanic

D'esquerra a dreta, el president de la Fundación Titanic, Jesús Ferreiro; el president de l'APT, Josep Andreu; i la comissària de l'exposició, Begoña Merino. Foto: circdetarragona.com

"La visita a l'exposició serà emocionant, i en ocasions, no es podran contenir les llàgrimes. El Titanic més gran del món estarà al Port de Tarragona", ha destacat el president de la Fundación Titanic, Jesús Ferreiro, durant l'acte de presentació a l'Autoritat Portuària de TGN, i en companyia del president de l'APT, Josep Andreu.

La mostra ocuparà un espai de 1.600 metres quadrats, en els quals, entre d'altres es podrà contemplar una maqueta de 12 metres de llargada, i a escala 1.30 feta per més de 100 persones. Tot i el previsible poder d'atracció entre el públic, l'exposició difícilment superarà les xifres de la mostra de 2008, amb més de 75.000 visites. D'una banda, perquè ara només hi haurà 40 dies d'exposició, i no 3 mesos; i de l'altra, perquè l'afluència estarà molt condicionada a les àudio-guies.

(consulta un vídeo sobre l'exposició)

Des de la Fundación Titanic recomanen usar aquests aparells, ja que "l'exposició explica una història". La mostra permetrà observar detalls de tots i cadascun dels espais més significatius del transatlàntic enfonsat fa 104 anys. Els motors, la piscina, els salons, els menjadors, les bodegues de càrrega... "Serà una classe magistral sobre el Titanic", ha explicat la comissària de l'exposició, Begoña Merino.

Tarragona serà la primera ciutat del món que veurà una exposició que ha costat prop de 400.000 euros, i assegurada per 1,2 milions d'euros. Segons ha explicat Ferreiro, gràcies al suport del Port de TGN, les entrades per a Tarragona seran més barates que en altres indrets. Aniran dels 5 als 10 euros.

"L'alicient és que la resposta és universal"

La llegenda i el mite del Titanic sobrepassa generacions i després de més de 100 anys del tràgic enfonsament, la seva història continua generant passions arreu del món. "S'ha d'intentar donar espectacle, però no ens podem permetre cap llicència. L'alicient és que la resposta és universal, molt més que una exposició d'art", ha defensat la comissària.

Tot i que finalment no en serà l'escenari per motius tècnics, des de la Tàrraco Arena també col·laboren en l'organització de l'exposició. Ferreiro ha agraït els esforços dels gestors de la TAP.

La maqueta s'ha estat construïnt a Granada, i des d'allí va ser traslladada fins a TGN en tràilers. Un cop abandoni Tarragona, l'exposició emprendrà la gira mundial. Els pròxims destins seran Vigo, Bilbao i Barcelona, però Titanic The Reconstruction es podrà veure arreu del món. Ferreiro, a més, s'ha compromès a tornar a portar la mostra a TGN quan acabi la gira, cap al 2022.

Més info: www.fundaciontitanic.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar