loader
menu

L'oposició de TGN denuncia el 'despotisme' de l'equip de govern a les empreses municipals

El Circ dimarts, 05 d'abril de 2016

Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de TGN, tret de Convergència, han alçat novament la veu per denunciar les pràctiques 'despòtiques' als consells d'administració de les cinc empreses municipals.

Fernández, Ballesteros i Prats. Foto: circdetarragona.com

Esquerra, Ciutadans, la CUP i ICV-EUiA critiquen la manera d'actuar del tripartit format pel PSC, PP i Unió. Els quatre grups municipals, en representació dels 11 regidors que sumen, han tornat a lamentar la manca de voluntat política per part de l’equip de govern de Ballesteros d'obrir la porta dels consells d'administració als treballadors i treballadores.

Els grups municipals recorden que ja es van formular diferents propostes per tal que els consells de les empreses EMDET, EMMCT, AMT, EMT i SMHAUSA comptessin amb la participació de les seves treballadores i treballadors.

Segons els quatre grups, aquestes propostes es van formular per facilitar als treballadors la possibilitat d’opinar de primera mà, i alhora, de tenir accés a les decisions que s’hi prenen. "Es dóna la circumstància que en el cas de l’EMT aquesta proposta fins i tot havia estat aprovada el març del 2015 en el plenari d’aquell moment", asseguren els quatre partits.

Des de cadascuna de les gerències i direccions d’aquestes empreses, i amb el vot majoritari dels representants que hi tenen els partits PSC-PP-UDC, fruit del pacte de govern, es va comunicar que s’encarregaria un informe jurídic per tal de saber si era possible la presència dels treballadors als consells.

ERC, C's, CUP i ICV han denunciat que aquest informe no va es va facilitar a cap membre dels consells d’administració en representació dels grups de l’oposició.

Asseguren que el passat dijous 31 de març, quan es van fer les cinc reunions dels consells d’administració d’aquestes empreses municipals, en cada un d’ells es va lliurar, sense temps per poder-ho analitzar, el document jurídic i la conclusió segons la gerència. "Malgrat les peticions per tal de posposar la decisió per tal de donar temps als consellers per estudiar la documentació, ja que no es tractava d’una qüestió d’urgència, mitjançant formes despòtiques i poc respectuoses, es va forçar la presa de decisió al respecte".

D’altra banda, els quatre grups també alerten que en base a un informe que no és concloent, les presidències de les empreses municipals acaben justificant una proposta que segueix deixant fora dels consells d’administració els treballadors i treballadores, quan res no indicava la impossibilitat de la seva participació directa. Allò que la llei no prohibeix, la llei ho permet.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar