loader
menu

CIUTAT

L'actualització del cadastre de TGN fa aflorar més d'un miler de construccions no declarades

El Circ Ciutat dimecres, 06 d'abril de 2016

L’actualització del cadastre de Tarragona ha fet aflorar construccions que no estaven declarades. La mesura afecta a 1.268 tarragonins i tarragonines. Els titulars d’aquests habitatges, piscines o altres instal·lacions afegides a la propietat declarada provoca que hagin de pagar les actualitzacions dels darrers 4 anys, perquè els anteriors queden prescrits.

El Tinent d'Alcalde d'Hisenda de TGN, Pau Pérez. Foto: Mauri

L’ordenança fiscal de l'Ajuntament de Tarragona determina una sèrie de criteris quan els deutes superin l’import de 60 euros. L’equip de govern ha anunciat que flexibilitzarà els terminis de pagament.

Si el deute està comprès entre els 60 i els 300 euros podrà fraccionar-se per un període màxim de 3 mesos; fins a 2.000 euros el fraccionament serà durant 8 mesos amb un import mínim mensual de 100 euros. Si l’import és superior a 2.000 fins a 6.000 euros podran fraccionar-se per un període màxim de 12 mesos per un import mínim mensual de 250 euros.

Finalment, els deutes d’import superior a 60.000 euros podran fraccionar-se per un període màxim de 60 mesos per un import mínim mensual de 2.000 euros. A més a més, es demana un aval quan l’import de la totalitat dels deutes no excedeixin de 3.000 o 6.000 euros si es sol·licita un ajornament en el pagament. Per tant, duplicarà l’import pel que un ajornament o fraccionament que afecti a liquidacions de més d’un any.

No es tracta de construccions il·legals

El Tinent d'Alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, aclareix que “no es tracta de construccions il·legals, sinó que molts casos són cases unifamiliars que, amb el pas del temps, han anat alçant algun pis més amb les corresponents llicències municipals però que no han fet la declaració del cadastre, per la qual cosa no consta aquest habitatge fins el moment que es regularitza i han de pagar pels anys que no ha estat declarat”.

I afegeix: “No els volem penalitzar, per la qual cosa proposem donar-los la possibilitat de fraccionar en més terminis dels que ja existeixen perquè puguin liquidar els deutes municipals.

Des del consistori tarrargoní també han informat que es va establir una compensació en la plusvàlua de la dació en pagament i exempcions hipotecàries abans que la llei ho recollís. Quedava pendent compensar l’impost de bens i immobles (IBI) quan el propietari de l’habitatge feia una dació en pagament dins del mateix any tenint en compte que ja se li havia girat el rebut l’1 de gener.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar