loader
menu

CIUTAT

Un parc infantil i més zones d'ombra, les peticions dels veïns del centre per a la plaça Corsini

El Circ Ciutat dijous, 07 d'abril de 2016

L’Associació de Veïns Tarragona Centre ha presentat la seva visió del que hauria de ser l’entorn del Mercat a partir de la tardor, quan els paradistes tornin a l’interior de l'edifici i es desmunti la carpa. Per solucionar la mancança de parcs infantils i zones verdes del centre, proposen la instal·lació d’equipaments pels més petits i d’algun sistema que doni ombra a la zona. Els veïns també proposen mesures de contenció a mig termini per controlar l’espai que ocupa el mercadet ambulant.

Aspecte actual de la Plaça Corsini amb la carpa del Mercat. foto: Guillem Roqué

“En el projecte de reforma del Mercat, la Plaça Corsini i voltants es defineixen com un espai buit, encimentat i alliberat de vegetació i equipaments urbans per tal de poder ésser utilitzat com emplaçament del mercadet ambulant”, apunta l’Associació que porta mesos reivindicant que es redefineixi el projecte per dotar l’espai d’un valor comunitari més significatiu.

El document presentat no ofereix un disseny concret, sino que senyala diverses possibilitats. La proposta l’han fet arribar a la consellera de Comerç i presidenta d’ESPIMSA, Elvira Ferrando, així com a la resta de grups municipals. L’associació espera que en els propers dies els diferents actors polítics de la ciutat es posicionin al respecte.

Propostes “immediates”

El primer element que volen incorporar a la futura plaça és un parc infantil d’un mínim de 100 metres quadrats, unes dimensions que suposarien el 5% de la superfície total de l’espai. L’equipament hauria de comptar amb paviment amortidor, bancs i torretes al voltant.

El centre de la plaça seria el lloc ideal per col·locar-lo, però per qüestions pràctiques i de circulació senyalen que davant de l’edifici de correus, sota la pèrgola que es contempla instal·lar, també seria una bona opció. Una idea que proposen és que el motiu central del parc sigui el Seguici Popular. “Sens dubte seria molt atractiu per la canalla i també un element d’atracció pel turisme”, senyalen.

Per complementar-ho, també han pensat en pintar al terra jocs infantils com ara circuits per fer amb patins, una xarranca o un camp de futbol per a jugar a xapes i vincular-los al Seguici.

L’altre punt clau és la col·locació de pèrgoles o altres elements mòbils tipus vela que permetin zones d’ombra, tant a la plaça com als carrers laterals, Rèding i Governador González. Consideren que es tracta d’un element imprescindible ja que durant els mesos de més calor l'entorn del Mercat es converteix en un espai “gairebé intransitable”.

El disseny actual no els satisfà

Després que veïns i consistori mantinguessin diverses reunions, fa unes setmanes es van fer públics els plànols del disseny per la plaça. Els veïns reconeixen que aquella proposta incorporava algunes millores respecte el plantejament inicial, però que la inclusió “d’algunes torretes i bancs, una font i una pèrgola dista molt de respondre a les necessitats” de l’entorn.

El mercadet ambulant hauria d’ocupar menys

Com a projecte a mig termini també plantegen la progressiva disminució de l’espai ocupat pels marxants per tal d’ampliar l’espai disponible per ús ciutadà. Això s’aconseguiria reduint els metres quadrats d’ús atorgats a cada parada o disminuint el nombre de parades atorgades. Per no perjudicar els marxants que ja tenen parcel·les concedides, les modificacions, diuen, s’haurien de fer a mesura que les concessions municipals s’esgoten.

En paral·lel creuen convenient modernitzar la imatge del mercadet per fer-la més atractiva, coordinació estètica sobre els tendals i regular l’ús de vehicles de determinat tonatge. Tot plegat, “oferiria una imatge de qualitat en consonància amb la modernització del mercat”, conclouen.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar