loader
menu

CIUTAT

Els jubilats de TGN que es van amotinar a Tenerife tornen a casa i denuncien que Mundiplan els ha estafat

Guillem Roqué Ciutat divendres, 08 d'abril de 2016

El que havien de ser uns dies de repòs i tranquil·litat es van convertir en un mal tràngol pels 28 jubilats de Tarragona i Reus, però també de Vila-seca i Salou, que la setmana passada es van amotinar en un hotel de Tenerife al ser allotjats en un establiment de qualitat inferior a la contractada. El grup ha denunciat l’empresa organitzadora del viatge, la UTE Mundiplan que s’encarrega de gestionar els viatges d’Imserso a les Illes Canàries, a la policia local de Puerto de la Cruz per haver modificat de forma improvisada les condicions del paquet turístic contractat.

El grup, format per jubilats de TGN, Reus, Salou i Vila-seca, també espera que Imserso es pronunciï sobre el mal servei dispensat

A la seva arribada a Tarragona, han transmès el seu malestar i han anunciat que es plantegen iniciar mesures legals per compensar el que consideren una “estafa”. El grup també espera que Imserso es pronunciï sobre el mal servei dispensat.

El grup de jubilats a la seva arribada a Tarragona. foto: cedida

El grup de jubilats el día del "motí" a Tenerife. foto: cedida

Denúncia que el grup va presentar a la policia local de Puerto de la Cruz. foto: Cedida

Reclamació interposada pels turistes a l'operadora. foto: cedida

Els jubilats es queixava que els hi ha avançat el vol de tornada previst per avui a les 3 de la tarda, per un altre que ha sortit a les 7 del matí per evitar que es trobessin amb el següent grup de turistes de Mundiplan. “Ens han tret del mig per a que no ens ajuntéssim amb el grup que arribava a les 10”, ha explicat una de les afectades, Encarnación Poyo, qui també senyala que el menjar d’avui els hi entrava i que no els hi ha donat.

Els turistes de Tarragona no han estat els únics afectats pel servei de Mundiplan, durant la seva estada també van coincidir amb un grup de Castella Lleó que viatjava amb el mateix touroperador i que es trobava en les mateixes condicions. Plegats han reunit 39 firmes que han fet arribar a l’empresa denunciada.

Allotjats en un “cuchitril

Per gairebé 580 euros, els jubilats havien comprat a través de diferents agències un paquet turístic de dues setmanes a Lanzarote i Santa Cruz de Tenerife. Tal i com explica una de les afectades, Encarnación Poyo, durant la primera part de les vacances no van tenir cap problema i tot i que els hi van canviar l’hotel contractat, els hi van substituir per un de la mateixa categoria.

Els problemes van començar el passat divendres 1 d’abril al arribar a Puerto de la Cruz, quan a l’autobús que els portava des de l’aeroport els hi van comunicar que s’allotjarien als apartaments Pez Azul un establiment de 3 claus, un sistema equivalent a les estrelles dels hotels que s’aplica als apartaments.

Després de revisar les habitacions i el bufet van comprovar que “els havien ficat en un cuchitril” molt pitjor que l’hotel de 4 estrelles pel que havien pagat. Per forçar l’empresa a buscar-los-hi una altra opció més d’acord amb la que havien contractat, van decidir amotinar-se.

La manca de solucions aportades per Mundiplan, finalment ha obligat als turistes a passar la setmana sencera en aquests apartaments. Expliquen que el segon dia van visitar l’oficina que que Mundiplan té a les illes i els hi van dir que posessin una reclamació, però que no els hi podien oferir cap altra opció. Mundiplan és una unió d’empreses formada per Iberia, Alsa, Gowaii i IAG7 Viajes. Segons publica el diari Més, el touroperador no tenia cap contracte amb l’hotel de quatre estrelles que havien venut als jubilats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar