loader
menu

CIUTAT

Les denúncies a la xarxa sobre abocadors incontrolats arriben al plenari de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 11 d'abril de 2016

Del rebombori creat a les xarxes socials, al plenari de l'Ajuntament. El grup de tuitaires #tgnTT, creat arran de les denúncies sobre abocadors il·legals en diferents punts de Tarragona, ha entrat per registre una moció perquè sigui debatuda en el ple ordinari de l'abril al consistori tarragoní. La moció és en defensa del medi ambient i en contra dels #abocadorsilegals.

Acumulació de deixalles a la Muntanya de l'Oliva. foto: circdetarragona.com

Fotomuntatge amb els abocadors il·legals repartits per TGN confeccionat arran de les denúncies del grup #TgnTT. Foto:#TgnTT

Part dels membres del grup de tuitaires #TgnTT. Foto: Joan Boronat

"Davant la proximitat de l’estiu i el risc d’incendi i el perill que això suposa pels pulmons verds que tenim al nostre terme municipal, són necessàries actuacions urgents, a més d’aquelles que ja s’han dut a terme com a conseqüència d’una reunió mantinguda amb la consellera Ivana Martínez. Nosaltres no volem cremar a ningú, el que no volem és que es cremi l’anella verda”, ha explicat el membre del col·lectiu #TgnTT Jaume Morron.

El grup, molt actiu a twitter, insisteix que "ens preocupa la manca d’un protocol de prevenció d’abocadors i la falta d’una campanya pública de conscienciació sobre el tema que estem tractant per tal de prevenir-ne de futurs"

Des de #TgnTT també confien que el debat al plenari serveixi per reactivar l'elaboració d'un reglament de funcionament de la deixalleria municipal, "que ha vist perdre usuaris de forma progressiva, des de 2008."

El col·lectiu espera que la moció sigui aprovada per tots els grups municipals: "No es tracta d’un tema polític sinó de la preocupació d’un grup de ciutadans i ciutadanes pel medi ambient i qualitat de vida a la nostra ciutat. No volem que la deixadesa en alguns punts puguin provocar un incendi a l’anella verda".

Trobada amb la regidora de Medi Ambient

El ressò de les piulades va fer que l'Ajuntament de TGN en prengués nota, i ara fa uns dies, el grup es va reunir amb la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez. La trobada va comptar amb la participació de dos tècnics municipals de neteja i medi ambient i va servir per exposar el treball que fa l’Ajuntament per evitar l’aparició d’aquests abocadors il·legals.

En concret, Martínez va informar del procediment administratiu que cal seguir per a netejar terrenys que són de propietat privada. “L’Ajuntament demana als propietaris dels terrenys que ho netegin, si no hi ha resposta, és el mateix consistori qui ho fa i passa, posteriorment, el cost de la neteja, tot i que quan hi ha casos que són d’emergència com ho és el Llorito, cal que intervinguem de forma immediata”, explica Martínez qui va remarcar que en cas que els terrenys siguin de caràcter públic, s’actua de forma automàtica.

Per continuar millorant, s’està redactant un reglament menys restrictiu per la Deixalleria Municipal que, entre d’altres opcions, ajudi a evitar que la ciutadania llenci la brossa en llocs on no correspon.

Consellera i tuitaires van acordar la crear un canal de comunicació entre l’Ajuntament i la plataforma per seguir treballant en la línia de millorar la ciutat.

Combatre l’incivisme

Durant la reunió, també es va tractar el tema de l’incivisme, Martínez va voler destacar que “l’Ajuntament fa tots els esforços possibles per evitar que es produeixin situacions no desitjades com les que hem vist, però que cal lluitar en l’arrel del problema, com és l’incivisme d’algunes persones. Per això la propera campanya de conscienciació contra l’incivisme l’utilitzarem per informar a la gent que a la ciutat tenim llocs preparats perquè puguin llençar les seves deixalles, i evitar que ho facin en zones on no correspon”.

La regidora va fer una crida a la ciutadania per evitar aquestes situacions i va recordar que els ciutadans i ciutadanes tenen mecanismes a la seva disposició per tal que les deixalles de major grandària puguin ser recollides a casa, com el Telèfon Verd (977 296 222), l’aplicació EPP o el correu electrònic mediambient@tarragona.cat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar