loader
menu

CIUTAT

TGN i Reus sumen esforços per frenar la pobresa energètica

El Circ Ciutat dilluns, 11 d'abril de 2016

Els ajuntaments de Tarragona i Reus debatran en els seus corresponents plens tres mocions elaborades conjuntament en el marc de la Taula de pobresa energètica. Les mocions recullen mesures per adaptar les tarifes i els conceptes de facturació d'aigua, llum i gas a la realitat.

La regidora de Serveis a la Persona de l?Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, i la regidora de Benestar Social de l?Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, han presentat públicament les tres mocions conjuntes. foto: Mauri

Cada una de les tres mocions correspon a un subministrament energètic i inclouen propostes com la creació d’un nou marc tarifari per promoure l'estalvi en el que el cost total de la factura vagi més lligat amb el consum; la creació d'una «factura solidària» per part de les empreses de subministraments que tinguin en compte modalitats de facturació especial de suport a les persones amb menys recursos usuàries dels serveis socials municipals, o baixar impostos i taxes del consum bàsic.

La Taula de la Pobresa Energètica Tarragona i Reus és un espai institucional on hi són presents totes les forces polítiques amb representació als dos ajuntaments que s’encarrega del diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions que garanteixin l’accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat. Els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del govern de la Generalitat.

Les encarregades de presentar-les públicament han estat la regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella.

Pobresa energètica

La pobresa energètica és un problemàtica complexa que cal tractar des de diferents àmbits - el social i el mediambiental principalment- amb l’objectiu d’identificar les causes i oferir solucions com el foment de l’eficiència energètica, la promoció del consum responsable d’energia i l'establiment de fórmules per garantir el subministrament mínim necessari per a les famílies amb vulnerabilitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar