loader
menu

CIUTAT

Foment desfà la confusió i aclareix que el Corredor sí passarà per TGN

El Circ Ciutat dimarts, 19 de març de 2013

Arran d'una nota de premsa confusa del ministeri de Foment sobre el traçat d'una línea de mercaderies del Corredor del Mediterrani, en què no apareixia la ciutat de Tarragona, i que, fins i tot, va provocar que el mateix alcalde, @Josep Fèlix Ballesteros, demanés explicacions, l'ens ministerial ha fet públic un aclariment, segons el digital Tottarragona.cat.

Foment insisteix que no hi ha hagut cap canvi en el traçat del Corredor del Mediterrani, el qual, com va assegurar la ministra Ana Pastor "és una absoluta prioritat". Des de Foment es recorda que el reglament, a la signatura del qual va assistir la mateixa ministra el passat 11 de març, a Brusel·les, va servir per establir normes per a la creació i l'organització de corredors ferroviaris internacionals competitius de transport de mercaderies. En l'esmentat reglament s'estableixen 9 corredors de mercaderies inicials, dos dels quals passen per l'estat espanyol. Són el 4 i el 6, i aquest últim, precisament, va ser el que va induir a la confusió, atès que Foment no ho va deixar clar al principi i tan sols en va fer menció a meitat del text, generant confusió principalment al Camp de Tarragona i a molts dels seus representants polítics, excepte als del PP.

Per això, ara Foment ha aclarit que el corredor de mercaderies número 6, el qual sí passarà per Tarragona, comprèn els següents trams:

Almeria-Cartagena-Múrcia-Alacant-València-Castelló-Tarragona-Barcelona;

Madrid-Saragossa-Lleida-Barcelona;

Barcelona-Marsella-Lyon-Turín-Milà-Verona-Padua/Venècia-Trieste/Koper-Liubliana-Budapest-Zahony (frontera Hongria-Ucraïna).

Cap al final de la nota, Foment, reitera que "no s'ha de confundir el corredor número 6 amb el Corredor del Mediterrani definit en la proposta per a la "Red Básica de las Redes Transeuropeas de Transporte", encara que admet que "part de l'itinerari dels dos corredors és coincident". A més, segons Foment, "aquests corredors de la xarxa bàsica no estan orientats en exclusiva a la promoció del transport ferroviari de mercaderies, tal com passa amb el corredor número 6, sinó també pel transport de persones.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar