loader
menu

CIUTAT

El tràfic de vehicles creix un 58 per cent al Port de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 11 d'abril de 2016

La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha experimentat un creixement del 58 per cent durant els dos primers mesos de 2016. Entre gener i febrer s'han mogut 26.925 unitats, quasi 10.000 més que durant el mateix període de l'any passat, quan es van registrar 17.045 moviment de vehicles.

Foto: Autoritat Portuària de Tarragona

D'entre el volum mogut enguany, 19.339 vehicles han estat d’importació i 7.586 unitats d’exportació.

Durant els dos primers mesos de l’any, el Port de Tarragona ha mogut un total de 5,5 milions de tones, un 4,1% menys que en el mateix període de l’any anterior, on es van moure 5,7 milions de tones. Les previsions de tancament del primer trimestre del 2016 indiquen que es mantindrà el volum del mateix període de l’any anterior, al voltant dels 8 milions de tones mogudes.

Augment del tràfic de productes energètics, cereals i siderúrgics

Durant els dos primers mesos de l’any destaca el bon funcionament del tràfic de vehicles, cereals, productes siderúrgics i energètics (cru, benzina, gasos energètics del petroli i biocombustibles).

Pel que fa als energètics, fins el mes de febrer la instal·lació portuària ha manipulat gairebé 4 milions de tones d’aquests productes, i destaca l’increment del petroli cru (+25%), la benzina (+8%), els gasos energètics del petroli (+139,2%) i els biocombustibles (+229,3%).

Els productes siderometal·lúrgics també han registrat un augment fins assolir les 97.908 tones, un 19,1% més que entre els mesos de gener i febrer de l’any anterior. L’augment en la captació de tràfics siderúrgics, tant per a la indústria de l’automòbil, com per a la construcció és una mostra rellevant de l’aposta per la diversificació de tràfics del Port de Tarragona.

La instal·lació portuària manté relacions comercials amb 49 països d’arreu del món per a la importació i exportació de productes siderúrgics, principalment amb Xina, Turquia i Grècia.

Cereals i exportació

El moviment de cereals és un dels principals tràfics al Port de Tarragona i fins el mes de febrer, ha augmentat un 51,7% assolint al xifra de 583.059 tones.

Les dades d’exportació també són positives en aquests dos primers mesos de l’any, i segueixen la tendència dels mesos anteriors. Les importacions també han incrementat, un 12,4%.

El tràfic terrestre també ha augmentat entre gener i febrer, concretament un 59,9% i principalment motivat per l’increment dels productes petrolífers i químics.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar