loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Apareixen esquerdes a la capçalera del Circ Romà

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 13 d'abril de 2016

La presència d’esquerdes visibles en l’arc tapiat situat a l’últim tram cobert de l’anomenada volta llarga de Sant Hermenegild de la capçalera del Circ Romà han obligat a l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona a delimitar un perímetre de seguretat per evitar que cap persona no autoritzada s’acosti a la zona afectada.

L'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de TGN assegura que no hi ha cap perill per la seguretat dels visitants. La visita al monument es manté oberta

Segons l’avaluació feta durant les darreres setmanes pels tècnics de les Conselleries de Patrimoni i Territori, les esquerdes no suposen cap perill per la seguretat dels visitants i, per tant, la visita al Circ Romà es manté oberta. Tot i això, l’informe elaborat posa de relleu la necessitat d’actuar en aquest punt.

Zona delimitada de la volta coberta on hi ha les esquerdes.

L’anàlisi determinarà el tipus d’intervenció

De forma preventiva s’ha procedit a establir un perímetre de seguretat amb un tancament estable i s’ha senyalitzat la zona en qüestió. Properament es realitzaran una sèrie de cales a la zona de les esquerdes per poder detectar-ne l’evolució; i s’extrauran mostres d’anàlisi de morter i materials constructius per determinar-ne la composició i possibles causes de la seva degradació.

Les dades que s’obtinguin d’aquesta primera actuació permetran elaborar un diagnòstic més complert de la situació que definirà la intervenció què caldrà executar tot seguit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar