loader
menu

CIUTAT

El futur de la plaça Corsini també es debatrà al ple

Guillem Roqué Ciutat dijous, 14 d'abril de 2016

Com ja van fer aquesta mateixa setmana un grup de tuitaires tarragonins amb una moció sobre els abocadors il·legals, l’Associació de Veïns Tarragona Centre n'ha presentat una altra, tambér via OMAC, que portarà el futur de la plaça Corsini al ple de l’Ajuntament d’aquest divendres. Tal i com explica la presidenta de l'ens veïnal, Núria Sabat, l’associació ha decidit fer aquest pas al constatar que l’equip de govern no es receptiu a les seves propostes. Els partits de l’oposició van mostrar el seu recolzament a la iniciativa veïnal en una reunió que van mantenir el dilluns passat.

Membres de l'Associació de Veïns Tarragona Centre entreguen la moció a l'oficina de l'OMAC. foto: Guillem Roqué

El carrer Cervantes podria acollir un dels parcs proposats per l'equip de govern. foto: circdetarragona.com

Al carrer Ixart s'hi instal·larà un parc infantil segons la proposta de l'Ajuntament. foto: circdetarragona.com

“Es dóna més importància als marxants que als veïns i es prioritza abans una parada més que un tobogan”, es queixa la presidenta de l’AV. “No ha quallat que ens facin cas, però la plaça és gran i hi cabem tots”, defensa i sosté que atendre la demanda d’instal·lar un parc infantil a la plaça només suposaria renunciar a 10 parades de les 295 que hi tenen cabuda, un espai que quantifiquen en un 4% del total. “El que demanem és un espai ridícul, creiem que no és massa demanar”.

El pla de futur de l’AV va més enllà de la instal·lació d’un parc i també contempla la creació d’espais d’ombra, la col·locació d’arbrat i bancs, de dibuixos al terra per fomentar els jocs de la canalla, així com una sèrie d’iniciatives per decidir a mig termini un nou model pel mercadet ambulant.

L’alternativa de l’Ajuntament

Com a resposta al pla veïnal, la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, va anunciar a Tarragona Ràdio la voluntat d’instal·lar un parc infantil al carrer Ixart i la possibilitat de col·locar-ne un altre al carrer Cervantes. Els veïns ho veuen amb bons ulls, però consideren que això no substitueix la seva proposta integral pel futur de la plaça Corsini. “No es tracta de posar un gronxador a una cantonada, perquè ningú anirà a un parc on només hi cap un nen”, expliquen fonts de l’AV.

El pla de l’Ajuntament descarta instal·lar un parc infantil a la plaça Corsini tal i com demanen i, a canvi, proposa la instal·lació de dos equipaments similars que donarien resposta a la mancança d’espais d’aquest tipus que hi ha al centre i evitaria treure espai als marxants del mercadet ambulant qui, previsiblement, tornaran a la plaça a finals d’any quan es retiri la carpa i finalitzin els treballs de condicionament.

En les seves declaracions a la ràdio, Ferrando va insistir en la voluntat d’apostar per una plaça oberta i diàfana, però sosté que les reunions amb els veïns continuaran fins acabar de donar-li la forma final al projecte.

Una proposta per ajudar els comerços

Un dels punts en el que els veïns incideixen és el fet que la seva proposta ajudaria a revifar el teixit comercial de la zona centre, “tal i com va passar a la plaça Verdaguer”, apunta Sabat. Consideren que la creació d’ombres incentivarien el pas de vianants i farien l’entorn molt més agradable, especialment durant els mesos de calor.

Una altra proposta que s’integra al pla veïnal és “dignificar” el mercadet. “Creiem que hi ha d’haver una estètica digna d’una ciutat que és Patrimoni de la Humanitat”, senyala la presidenta qui aclareix que no s’oposen al retorn dels marxants, però que no volen que “l’espai quedi desert la resta de la setmana. La nostra idea es donar-li vida a la plaça tota la setmana i no només dos dies”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar