loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Arts des de la discapacitat: torna el festival Eclèctic de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 14 d'abril de 2016

Torna el festival d’arts escèniques Eclèctic que del 22 al 30 d’abril celebrarà la seva 5a edició amb 22 actes relacionats amb les arts escèniques des de la discapacitat. Amb el lema “Enriquim l’art”, presenta 10 propostes de companyies tarragonines, 3 del Camp, 7 de Catalunya i 2 procedent de Madrid.

Acte de presentació de la programació del festival. foto: Mauri

Cartell del festival Eclèctic.

Imatge promocional de Bajo la piel, espectacle de La mujer del Carnicero.

Entre les principals novetats, aquest any destaca l’estrena d’una web-sèrie de nou capítols realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores i la incorporació de nous emplaçaments, com la Biblioteca Pública i el Museu Nacional Arqueològic que s’afegeixen als habituals, com el Metropol i el Campus Catalunya de la URV. A més, per donar més visibilitat al Festival, s’han programat cinc esdeveniments al carrer.

La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos ha destacat la voluntat inclusiva del festival que “sumant les aportacions de la diversitat i la incorporació d’altres llenguatges creem una proposta artística i, al mateix temps educativa, terapèutica, sensibilitzadora”.

El projecte és fruit de la col·laboració entre les àrees de Polítiques d’Igualtat i Cultura que, des de la seva primera edició, van unir esforços amb quatre formacions d’art de la ciutat – Al Trot Teatre, Teatre Ganyotes, Amanida Teatre i La Muralla, taller de teatre- per crear una proposta escènica d’art inclusiu que ha esdevingut un referent al territori.

L’edició anterior va comptar amb més de 250 artistes participants i més de 2.000 assistents als espectacles. El Festival Eclèctic compta amb la participació d’Imaginautes, la Universitat Rovira i Virgili i la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Dow Chemical, Port de Tarragona, Repsol, Fundació Port Aventura i l’Obra Social de La Caixa.

La jornada inaugural

El vespre inaugural serà el divendres 22 d’abril i serà a la Rambla Nova davant del Metropol. El tret de sortida el donarà la performance itinerant Ceci 3.0 que anirà de la Plaça de la Font a la Rambla Nova. A continuació DJ Abadia oferirà una sessió musical i la companyia La Mujer del Carnicero oferirà un espectacle de dansa inclusiva contemporània “Bajo la piel” amb la col·laboració de May Muna, ballarina i artista visual sahrauí. La representació del clàssic “El enfermo imaginario” a càrrec de Alquimistes Teatre al Metropol completarà la primera jornada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar