loader
menu

CIUTAT

Dia de reconeixement per als Mossos del Camp de Tarragona

El Circ Ciutat divendres, 15 d'abril de 2016

Tarragona ha estat la seu de la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona. El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit l’acte que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos.

Foto: Gencat

S’han lliurat 258 felicitacions, de les quals 224 a mossos d’esquadra, i 34 a membres d’altres cossos policials i ciutadans per diferents actuacions policials que han tingut un especial mèrit durant l’any 2015.

D’entre les felicitacions, destaquen les concedides a un agent que va evitar que un nen de 3 anys morís ofegat a la platja, o les atorgades a dos agents que van detenir al Morell a un delinqüent que havia comès un robatori violent i havia emprès la fugida amb un vehicle posant en risc la seguretat dels vianants.

La importància de la seguretat

El conseller Jané ha agraït la dedicació dels Mossos per la tasca que fan i, alhora que ha felicitat als condecorats, ho ha volgut fer extensiu a la resta d’agents per la feina diària i dedicada que fan. En el seu discurs, el conseller ha volgut destacar la importància del valor seguretat: “L'hem de reivindicar com un component de l’Estat del Benestar”, ha dit, i “no hi ha benestar sense seguretat. A Catalunya es respira un bon clima de seguretat i convivència gràcies a la tasca dels Mossos d’Esquadra i de la resta de cossos i forces de seguretat”.

Jané ha qualificat la tasca dels mossos de feina ”abnegada, compromesa i pròxima” i també s’ha volgut referir a l’efectivitat destacant la reducció de fets delictius al Camp de Tarragona “la disminució és continuada, un 14% els últims 4 anys i l’últim any d’un 8%”.

Jané es compromet de convocar noves places de mossos

El conseller ha reiterat el seu compromís de convocar noves places de mossos “fa 5 anys que no es convoquen places i les necessitem”.

El titular d’Interior també ha recordat els últims atemptats gihadistes de Brussel·les i el risc global que patim i ha insistit “he demanat formalment que els Mossos d’Esquadra s’incorporin en totes les reunions i trobades on es tractin qüestions de terrorisme” i ha afegit “el repte és majúscul per tant reclamo, un cop més, màxima col·laboració amb tots els cossos i forces de seguretat”.

Per la seva part, l’intendent cap de la Regió del Camp de Tarragona, Jaume Giné després de fer un balanç de l’any passat i repassar els diferents motius de reconeixement, ha destacat que “la implicació, el compromís i el treball en equip són un dels principals valors que orienten la tasca policial envers la ciutadania a la qual servim”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar