loader
menu

CIUTAT

'Fer l'espectacle a TGN és un repte molt estimulant'

Guillem Roqué Ciutat divendres, 15 d'abril de 2016

L’equip Bravo 3 Repsol, integrat per alguns dels millors pilots d’acrobàcies del món, tornarà a solcar el cel tarragoní per deixar bocabadat al públic amb el seu fantàstic repertori de piruetes. L’exhibició aèria tindrà lloc demà, dissabte 16, a les 12:30 hores sobre la platja del Miracle i es podrà contemplar al llarg de tota la façana marítima de la ciutat i des d’altres punts elevats.

Els pilots de l'equip Bravo 3 Repsol faran que la ciutat miri cap el cel amb el seu espectacular repertori d'acrobàcies

“L’exhibició de Tarragona sempre és un repte, perquè es fa en una badia i totes les figures han de fer-se en un espai molt condensat. És un repte molt estimulant”, explica el pilot Càstor Fantoba evidentment excitat per l’actuació de demà. Aquest és el quart any consecutiu que l’equip du aquest espectacle fins a la ciutat, una cita que ja s’ha consolidat com un dels clàssics tarragonins de principis de primavera.

El programa, similar al d’altres anys, però amb variacions adaptades per a la cita d’enguany, oferirà fins a 20 figures diferents, 16 de les quals es faran en una formació extremadament ajustada amb les dues avionetes volant a poca distància l’una de l’altra, i també 5 figures d’estil lliure individuals.

Caigudes en picat, loopings, o l’espectacular tornavís en que el líder de l’equip volarà cap per avall mentre el segon pilot fa tirabuixons al voltant de la seva trajectòria, seran algunes de les acrobàcies que es podran veure.

Els avions que pilotaran per l’ocasió són un model Sukhoi propulsats per un motor de 400 cavalls de potència, capaços d’arribar a velocitats màximes de més de 400 quilòmetres per hora.

Pilots de l’elit mundial

Els pilots que integren l’equip Bravo 3 es compten entre els millors pilots d’acrobàcies del món. El navarrès Càstor Fantoba, enginyer aeronàutic i comandant de vol comercial, ostenta el títol de campió d’Espanya i campió d’Europa i és el tercer del món tant en estil clàssic com en estil lliure. El seu palmarès és extens i hi destaquen els 6 títols de campió d’Espanya que ha sumat des del 2002.

El seu company en l’exhibició serà Juan Velarde, qui també pilota avions comercials i forma part de la prestigiosa Fundación Infante de Orleans d’aviadors i participa a la popular cursa Red Bull Air Race. L’equip, creat el 2009 i que té la seva base d’entrenament a prop de Madrid, el completa el veterà Anselmo Gámez. Tots tres pilots són membres de l’equip nacional de vol acrobàtic i entre tots sumen més de 30 medalles internacionals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar