loader
menu

CIUTAT

L'enginyera Lorena Chesa s'endú el Premi Dow 2016

El Circ Ciutat dimecres, 20 d'abril de 2016

L'auditori de Dow Chemical Tarragona ha estat escenari de la gala d'entrega del Premi Dow 2016, que enguany ha arribat a la 38ena edició.

El guardó, a més, li permet obtenir feina com a enginyera química en una planta de l'empresa

L’acte ha servit per distingir l'enginyera Lorena Chesa Miravet com a guanyadora. Aquest guardó, a més, li permet accedir a una posició laboral com a enginyera química a la planta de Poliglicols a Dow Tarragona. Chesa s’ha confessat “molt privilegiada per rebre aquest guardó, i per això em comprometo a aprofitar l’oportunitat que representa”.

Fotos: Dow Chemical Tarragona

Fotos: Dow Chemical Tarragona

Així mateix, la guanyadora del 38è Premi Dow ha afirmat que “és encoratjador saber que existeixen vincles de col·laboració com els que hi ha entre Dow i la URV, que permeten als joves fixar-se objectius i projectes de futur”. Finalment, ha agraït el suport rebut per part de familiars, amics, docents i companys a Dow.

Uns minuts abans ha obert l’acte Anton Valero, President de Dow Chemical Ibérica, qui ha ofert una breu pinzellada als diferents centres de recerca i investigació amb què compta el nostre territori, per fixar un mapa del talent “que suposa un caldo de cultiu que atreu a gent de tot el món”, ha dit. En aquest sentit, Valero ha apuntat que “el món és totalment diferent al del 1978, quan van començar aquests premis. Dow i la URV també han canviat molt, i ho hem fet principalment en el foment i l’aprofitament del talent”.

Seguidament ha arribat el torn del Kepa Díaz de Mendibil, Director de Dow Chemical a Tarragona, qui ha incidit en el fet que Dow “no és una fàbrica de productes, sinó que som una fàbrica de solucions als grans reptes globals de la societat”. Això no seria possible, ha apuntat, sense “els nostres empleats, que són el talent i l’ingredient fonamental i imprescindible per ferpossible aquestes solucions” en un entorn “difícil que ens fa ser només moderadament optimistes. Serà difícil, però tots junts i fent pinya ho aconseguirem”, ha finalitzat.

A continuació, els assistents a l’acte han seguit amb gran atenció la ponència titulada “Competitivitat, Innovació i Economia Circular a Dow”, que ha pronunciat el Heinz Haller, President de Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i l’Índia de The Dow Chemical Company.

Haller ha incidit al llarg de la seva ponència en la potencialitat d’Europa com a líder mundial en la gran indústria i, per extensió, en el talent i en l’economia.

Acabada la ponència de Haller, els parlaments han prosseguit amb la intervenció del Roc Muñoz, Alcalde de La Canonja, qui ha llençat una doble proposta: d’una banda, a les autoritats i representants administratius els ha animat a actuar units per aconseguir la política energètica necessària per garantir els èxits del territori. I d’una altra banda, als joves assistents a l’acte els ha engrescat a canviar el futur, perquè “necessitem joves molt preparats a la química, sí, però també els necessitem a la política, perquè ja és hora que els joves aneu agafant el relleu”.

D’altra banda el Dr. Josep Anton Ferré, Rector Magnífic de la Universitat Rovira i Virgili, ha recollit les paraules de Kepa Díaz de Mendíbil per fer un paral·lelisme, ja que “si Dow és una solucions a les necessitats a través de la formació de talent”. I encara hi ha hagut temps per a un altre paral·lelisme, en aquest cas amb el sector químic, ja que el rector ha afirmat que “a la universitat, com als reactors químics, no multipliquem el producte, que per a nosaltres és l’estudiant, però sí que li multipliquem el seu valor”.

Així s’ha arribat a l’últim parlament de l’acte, el de l’Hble. Sr. Jordi Jané i Guasch, Conseller d’Interior de la Generalitat, qui ha incidit en apuntar que “aquest Premi Dow és triple: per a la guanyadora i els finalistes; per a la universitat; i per a Dow, perquè tots junts fan exactament el que fa la química: crear a partir de la unió d’elements”.

Un premi amb quasi 40 anys d'antiguitat

Creat l’any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació dels alumnes que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química a la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oportunitat laboral real.

En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dins del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el guanyador del Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i instal·lació del premiat en la seva nova destinació laboral.

Poden optar al Premi tots els estudiants del MEQ (Máster Enginyeria Química) que acabin la carrera l’any de lliurament del Premi i demostrin la utilització de les competències crítiques comunes a Dow i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar