loader
menu

Tarragona recupera el topònim 'Llorito'

El Circ dimecres, 20 d'abril de 2016

D'entre les més de vint mocions i d'altres punts que conformen l'ordre del dia del plenari del proper divendres, n'hi ha un que proposa canviar la denominació Loreto per Llorito. És una petició de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en què es proposa canviar la denominació de l’ermita del Loreto per Llorito.

Una imatge del Parc del Llorito. Foto: tarragona.cat

A partir d'ara, el topònim correcte que caldrà utilitzar per a referir-se a l'ermita serà Santuari de la Mare de Déu del Llorito o, més genèricament, el Llorito. Però el Loreto, ja no.

Així consta en el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, en els documents antics de la ciutat i és la forma d’ús general. Una vegada aprovat pel plenari de l'Ajuntament, es modificarà la senyalització pública de la ciutat, que ara mateix és errònia.

La forma Llorito prové del llatí Lauretum, és a dir, que es tracta d’un fitotopònim (nom propi de lloc que prové del nom d’un vegetal) relacionat amb el llor o llorer.

D'altra banda, la comissió de Cultura també proposarà al ple de TGN que es doni el nom d’un carrer al jurista Francisco Querol Lombardero. La petició es va fer l’any passat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per recordar i reconèixer la figura d’aquest Magistrat del Tribunal Suprem de Justícia, que va morir víctima d’un atemptat terrorista juntament amb tres persones més el 30 d’octubre del 2000 a Madrid. L’any passat es va commemorar el 15è aniversari de la seva mort.

Francisco Querol Lombardero va néixer a Tarragona i va ser net de l’alcalde de Tarragona, Ferran de Querol de Bofarull.

El nom de Francisco Querol Lombardero formarà part d’un dels carrers de la futura ciutat de la Justícia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar