loader
menu

CIUTAT

TGN destina 55.000 euros a reparar les escales mecàniques de la plaça dels Carros

El Circ Ciutat dijous, 21 d'abril de 2016

Tot i ser una obra relativament nova, ja que no té ni quatre anys, les escales mecàniques de la plaça dels Carros han estat un maldecap constant per a l'Ajuntament. Per això, a finals de maig li farà un rentat de cara que costarà 55.000 euros.

Foto: circdetarragona.com

El consistori els invertirà amb l’objectiu de solucionar la majoria dels problemes que actualment es produeixen en aquest punt de la Part Baixa. "Es tracta d’implantar un sistema que, sense necessitat de canviar les escales, aconseguirem minimitzar els problemes que tenen actualment”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

Càmera 'anti vandàlica'

“La major part de les vegades que les escales mecàniques estan aturades és perquè alguna persona acciona el botó per parar les escales o perquè algú puja amb una bicicleta i el sistema detecta alguna anomalia, per la qual cosa deté d’immediat el seu funcionament”, explica Martín, qui apunta l'ascensor com l'altre punt negre: “Ens han trencat la botonera, els vidres, hi ha destrosses constants”. La solució que s’aplicarà, segons el consistori, consisteix en reparar els desperfectes i instal·lar una càmera de videovigilància anti vandàlica.

L’altre inconvenient que presenten les escales és que es deterioren més ràpidament pel fet d’estar al costat del mar per la salinitat i la humitat.

Monitorització de les escales

La solució passa per contractar els serveis d’una empresa que tingui un sistema de videovigilància interna que permeti que cada cop que s’aturin, el centre operatiu de l’empresa ho detecta i visualitza el problema i, al moment, les torna a posar en funcionament si no és que hi ha una avaria o problema important. “Actualment, a les escales de la Plaça dels Carros si algú no avisa que estan parades no es posen en marxa.

En definitiva, -conclou Martín- es monotoritzaran les escales amb el sistema de les altres que tenim a la ciutat i així s’evitaran els problemes de parada continuada, sempre que els motius no siguin mecànics. La millora està assegurada”. Amb això se solventaran gran part de les incidències actuals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar