loader
menu

CIUTAT

L'èxit del Tàrraco Tapes supera les expectatives dels restauradors

Guillem Roqué Ciutat divendres, 22 d'abril de 2016

“Per ara ja hem fet les tapes que ens havíem proposat servir en els 18 dies. Aquesta setmana hem tret la carta per centrar-nos només en les tapes. La cuina no dona més de si!”, explica en Christian Huete, propietari de bar La Fàbrica, a la plaça del Fòrum. “No sabria dir si és pel temps o perquè l'any passat vam fer una bona tapa i ara ens coneix més gent”, reconeix el restaurador que es mostra convençut que participar en el certamen genera un impacte positiu que es nota més enllà del festival gastronòmic.

Els establiments participants en l’edició de primavera del Tàrraco Tapes fan una valoració molt positiva d'aquests primers dies i tots plegats coincideixen que aquesta és una de les millors edicions dels darrers anys. El certamen va arrencar el 14 d’abril i s’allargarà fins el proper 1 de maig. Durant aquests 18 dies es podrà degustar una gran varietat de propostes gastronòmiques en els 58 establiments que hi participen. El preu, igual que en les edicions passades és de 2,5 euros per una tapa més una canya o un quinto.

Enguany, La Fàbrica ha aconseguit captar l’atenció dels amants de les tapes amb un entrecot de carn Angus, pa d’oliva i orenga, formatge de cabra, mel i tomàquet. “Oferim el que tenim habitualment, però en un format més petit”, explica el seu propietari tot confirmant que la ruta organitzada per Estrella Damm s’ha convertit en un aparador immillorable per mostrar a la ciutat el que pot oferir cada establiment. “Cal veure-ho com una oportunitat de màrqueting i valorar fins a quin punt es poden ajustar els marges de benefici per aconseguir més visualització”, senyala.

Per sobre de les previsions

La febre de les tapes, tot i coincidir amb dates amb el Tarraonga dTapes, ha desbordat les previsions d’alguns locals, com els hi va passar al Capuccino de la Rambla Nova que els primers dies es van quedar sense el seu caneló de confit d’ànec amb foie i salsa d’ametlles. “Com a mínim n’hem servit unes 800 i, per ara, a tothom li està agradant molt”, apunta un dels seus cambrers.

L’èxit de l’edició primaveral també somriu als novells que s’estrenen com és el bar-cafeteria Trebol que amb la seva tapa “El bueno, el feo y el trébol” ha aconseguit atreure un bon nombre de curiosos fins a un establiment que es troba al marge de les zones més concorregudes. “La ubicació importa molt”, explica el propietari del local, Marcos Borromeo, “primer va la Part Alta, després el centre, el Serrallo i després de tots, estem nosaltres”. El seu local es troba al carrer Comerç, prop de l’estació de trens, però tot i això està molt satisfet amb el certamen i ja suma més de mig miler de racions servides.

Borromeo també és propietari del restaurant El Palau del Baró, un dels locals que han optat per oferir el menú de tapes, l’altra modalitat que s’inclou dins el Tàrraco Tapes i que per un preu fix de 30 euros ofereix la possibilitat de degustar 8 plats diferents. “El menú funciona molt bé i també ha superat les nostres previsions” i detalla que en 9 dies ja han servit 140 menús. “Aquesta és una bona opció per la gent que no té ganes de donar tantes voltes i prefereix seure i que li vagin servint”, conclou.

Dies frenètics

El volum de tapes que es despatxen es tradueix en un increment de la feina que, en alguns casos, va acompanyat per la contractació d'alguns reforços que permetin atendre el ritme que s'imposa durant aquests dies. "Són uns dies molt exigents. En cansament els hi posaria un 10. És una feina continua, sobretot abans i després dels sopar", explica Janet Vallecillo de La Vermuteria del Fòrum. L'èxit de la seva tapa de l'edició anterior ha fet que molts curiosos s'acostin a descobrir la seva nova proposta i només el primer cap de setmana ja van servir gairebé 3.000 racions.

El Tàrraco Tapes de la mà d'Estrella Damm encara té per davant més d'una setmana en que el bon temps jugarà un paper clau per consolidar la potent arrencada d'aquesta edició.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar