loader
menu

CIUTAT

Nou S.O.S. dels paradistes del Fòrum perquè el mercat es quedi a la plaça

El Circ Ciutat dissabte, 23 d'abril de 2016

Els paradistes del Mercat del Fòrum han tornat a engegar una campanya per recollir signatures i en el primer dia ja n'han aconseguit més de 600. En aquesta ocasió, pel temor a un possible trasllat del mercat dels dimecres i dels dissabtes a la plaça de l'Escorxador, damunt del pàrquing Jaume I.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Tot i que no tenen cap comunicació per part de l'empresa municipal de Mercats (Espimsa), els paradistes no les tenen totes i estan més recelosos que mai. Saben que, ara fa uns dies, un treballador de l'empresa de mercats va anar a agafar mides a la plaça de l'Escorxador i intueixen que els fets es podrien precipitar com els ja ha passat en altres ocasions.

L'ultima captació de signatures dels paradistes va ser a finals de 2013 i va servir per fer frenar a l'Ajuntament en la seva intenció d'eliminar el mercat dels dimecres. Se'n van recollir prop de 2.000. Ara, però, la història és diferent, ja que, oficialment, ningú de l'empresa municipal de mercats de Tarragona (Espimsa) no els ha comunicat res.

Els comerciants han preferit passar a l'acció, i davant dels comentaris i rumors cada cop més freqüents d'una possible marxa del Fòrum, tornen a demanar el suport dels clients i dels tarragonins perquè no els facin fora: "És una autèntica animalada", sentencia en Josep Maria Salvat, qui ven al Fòrum des de la dècada dels anys seixanta, "quan només hi havia un bar, la Queveda".

L'Àlex, un paradista d'Alcanar, recorda que "l'any 2012 ja ens va apujar un 100 per cent les taxes", i també deixa que en el contracte signat amb Espimsa queda clar que la ubicació de la parada és a la plaça del Fòrum, i no a cap altre lloc.

En un altre mostrador es queixen que "al mercat del Fòrum paguem el doble que al de Bonavista" i en una altra parada destaquen que el 30 per cent de les vendes dels dissabtes són a turistes; un fet que també ajudar a crear marca de ciutat.

El Circ ha preguntat a l'Ajuntament de TGN si s'estaven estudiant alternatives per canviar d'ubicació el mercat del Fòrum i la resposta del consistori ha estat que "a curt termini " no s'estava estudiant un canvi d'ubicació del mercat del Fòrum. Res més.

Els bars de la plaça també s'han sumat a la iniciativa dels paradistes i en tots els establiments que hi havia oberts també es podia signar perquè el mercat es mantingui al Fòrum.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar