loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un grup d'universitaris del País Basc viatgen a TGN per estudiar-ne el patrimoni i es troben l'Amfiteatre tancat

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 26 d'abril de 2016

Caos i desgavell novament en la gestió del patrimoni romà de Tarragona, i amb un dels monuments més representatius. L'Ajuntament de Tarragona va decidir tancar l'Amfiteatre romà la tarda del dissabte 23 d'abril per un esdeveniment privat i exclusiu, però no va avisar ni als responsables mateixos dels recintes ni als dels punts d'informació del Patronat de Turisme fins unes hores abans.

Fotos: cedida

Fotos: @OliValkyrieCain

Fotos: @OliValkyrieCain

Això va provocar que molts dels turistes que visitaven Tarragona aprofitant la Diada de Sant Jordi i que havien optat per adquirir un tiquet combinat dels monuments, es quedessin sense poder entrar a l'Amfiteatre. Havien pagat per veure tots els monuments que inclou el tiquet, però no van poder accedir a l'amfiteatre perquè estava ocupat per una cinquantena de creueristes nord-americans que havien arribat a la ciutat al matí a bord del Windstar i l'havien llogat.

Els més perjudicats, però, van ser un grup de 26 estudiants d'Història de l'Art Clàssic de la Universitat del País Basc, que havien vingut expressament fins a Tarragona per veure d'aprop i contemplar la majestuositat de l'Amfiteatre, i es van quedar amb un pam de nas en veure'l tancat.

"Ens va molestar moltíssim i em sembla terrible que es doni prioritat a un esdeveniment privat i exclusiu enlloc d'obrir el monument al públic", ha explicat al Circ Haizea Barcenilla, professora d'Història de l'Art de la UPV, qui també lamenta que ningú els avisés.

L'expedició d'estudiants havia estat dos dies a Barcelona i el tercer el dedicaven a Tarragona. Al migdia van visitar el Circ romà i el Fòrum de la Colònia, perquè volien dedicar la tarda a l'Amfiteatre, però en veure les portes tancades, tot el pla se'n va anar en orris.

Una hora de protestes no va servir per fer entrar en raó als responsables del recinte. "Ens van remarcar que no es tractava d'un acte privat, sinó exclusiu", ha relatat indignada al Circ Olatz Buesa, estudiant de primer curs d'Història de l'Art. En l'acte per als creueristes fins i tot hi va haver una mini actuació castellera.

Tant aquesta alumna com la resta de companys van demanar fulls de reclamacions a l'Amfiteatre per deixar constància de la seva ràbia, i fins i tot algun ho va penjar al seu perfil de twitter, sota l'etiqueta #laculturanosevende i amb comentaris com "estudiar història de l'art i veure com et tanquen patrimoni cultural davant la cara".

"Els vam dir que no interactuaríem amb el grup i que ens deixessin estar en un racó, però no hi va haver manera", ha recordat Buesa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar