loader
menu

CIUTAT

El curs de protecció contra incendis posa punt i final als actes del Premi Dow 2016

El Circ Ciutat dissabte, 30 d'abril de 2016

El curs Dow-ETSEQ ha tancat la seva 28a edició i, per extensió, també ha suposat el punt i final al programa d’actes vinculats al Premi Dow 2016, que va tenir lloc el passat 19 d’abril i que va incloure la primera de les tres sessions que sota el títol “Prevenció i Protecció Contra Incendis” han estructurat el present curs Dow-ETSEQ, en col·laboració amb l’Àrea de Prevenció i Gestió de la Regió d'Emergències Tarragona i dels Parcs Químics de Seguretat.

Fotos: Dow Tarragona

Fotos: Dow Tarragona

Fotos: Dow Tarragona

Aquesta primera sessió va consistir en l’assistència al lliurament del Premi Dow i, en especial, a la ponència “Competitivitat, innovació i Economia Circular a Dow”. Aquesta va ser impartida per Heinz Haller, Vicepresident Executiu i President de Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i l’Índia de The Dow Chemical Company.

L’activitat es va reprendre el 27 d’abril amb una segona sessió, que va tenir lloc a l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, i que va estar centrada en el marc normatiu i la protecció passiva i activa contra incendis, i que van impartir Lidia Cugat, arquitecta tècnica i de prevenció i Albert Magarolas, cap de l’Àrea de Prevenció i Gestió dels Bombers de la regió d’emergències de Tarragona.

Així es va arribar a la tercera sessió, celebrada el divendres 29, i que va incloure un doble vessant teòric i pràctic a càrrec de Francesc Aiguasenosa (coordinador de Parcs Químics de Seguretat), David Soto i Jordi Crescenti (tècnic de Falck). Aquesta darrera jornada del curs Dow-ETSEQ ha permès als alumnes posar en pràctica els conceptes de la Protecció Activa tractats en la sessió teòrica, amb exercicis d’extinció amb foc real i de la correcta utilització dels equips autònoms de respiració.

El curs Dow-ETSEQ està adreçat als alumnes de penúltim i últim curs dels graus d’Enginyeria Química, Enginyeria Agroalimentària i Enginyeria Mecànica. Es desenvolupa ininterrompudament des de l’any 1988 i tracta temàtiques de Seguretat Industrial, Seguretat i Medi Ambient, i Qualitat a la Indústria Química, així com tècniques per al desenvolupament de competències socials i compta amb la col·laboració de la Càtedra Dow-URV de Desenvolupament Sostenible, per impartir temàtiques relacionades amb aquesta disciplina.

En paraules de Jordi Gavaldà (ETSEQ) i Alfred Arias (Dow Chemical), coordinadors del Curs Dow-ETSEQ “les temàtiques impartides en les diferents edicions del curs, estan escollides d’acord amb els diferents grups d’interès, per facilitar el desenvolupament i creixement integral dels futurs professionals en l’àmbit de l’Enginyeria Química, i complementen la formació tècnica de qualitat que reben a l’ETSEQ. El curs d’aquest any és un clar exemple de col·laboració entre Universitat, Administració i Empresa”.

Finalment, cal destacar que el curs Dow-ETSEQ va ser reconegut i guardonat amb la Distinció Vicens Vives a la Qualitat docent, per part de la Generalitat de Catalunya, l’any 2006.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar