loader
menu

CIUTAT

L'Associació Aurora ajuda a la reforestació del litoral de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 02 de maig de 2016

Divendres passat es va dur a terme la reforestació d'un dels tres Morrots que hi ha al litoral de Tarragona. Concretament el tram de costa situat entre la platja de la Savinosa i Cala Romana. La plantada va anar a càrrec de l'Associació Aurora, que té la custòdia d'aquest espai després de l'acord que va arribar amb l'Ajuntament de Tarragona fa uns anys, i per iniciativa de l'empresa d'organització d'esdeveniments Everama.

Foto: Associació Aurora

L'Associació Aurora és una entitat creada el 1987 per familiars de discapacitats mentals. El seu director és Jaume Santos que, des de la seva arribada el 2000 a l'associació, es va plantejar apropar a la natura i la jardineria els 18 membres de l'associació per tal d'inserir-los laboralment.

De fet, aquesta és la principal actuació d'Aurora que també es dedica a la seva antiga principal activitat, el manipulat de productes al seu taller. «Sempre he estat vinculat al món de l'ecologia i vaig pensar que seria una bona manera per donar sortida professional als nostres membres», diu.

Sobre Everama

Aquesta empresa ha posat en marxa un programa en què vol compensar les emissions de CO₂ provocades pels vehicles dels assistents als seus actes, mitjançant una acció ecològica que faci que les seves activitats siguin més sostenibles. Així, Everama calcula aquestes emissions d'acord amb un protocol del World Resources Institute i el Consell Mundial d'Empreses per al Desenvolupament Sostenible. «Volia fer alguna cosa i no dir simplement que la faria, i volia fer-ho amb les meves mans i amb la dels meus clients», diu Noemí Martínez, fundadora d'Everama.

D'aquesta manera, Everama actua sobre el terreny i no es limita a una aportació econòmica. L'acord entre Everama i l'Associació Aurora es va signar el setembre de 2015 i segons Noemí Martínez, l'empresa vol fer un parell d'actuacions d'aquesta mena cada any. Així, membres de BASF, Aguas Industriales de Tarragona SA (Aitasa), Amor de Marca i Serveis Turístics Rull, van treballar a les ordres dels tècnics de l'Associació Aurora en la reforestació d'espècies autòctones de màquia. Es van plantar més de 60 arbustos entre els quals hi havia arçot, llentiscle i càdec.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar