loader
menu

CIUTAT

Tarragona Impulsa oferirà més de 100 places d'FP Dual vinculades amb els Jocs del 2017

El Circ Ciutat dilluns, 02 de maig de 2016

El servei municipal d’ocupació i creació d’empreses de l’Ajuntament, Tarragona Impulsa, va prestar els seus serveis a 5.900 persones durant el 2015. Tarragona Impulsa té com objectius oferir programes per ajudar a les persones en atur a millorar les seves competències per facilitar la seva inserció laboral i donar suport al desenvolupament econòmic local. Es treballa en tres àmbits: formació, ocupació i creació d’empreses.

Formació

Pel que fa a la formació enguany s’impartiran 58 cursos en els quals hi participaran un total de 834 persones. Com a novetats, hi ha un increment de places per a joves; un programa específic per dones majors de 30 anys que volen reincorporar-se al mercat de treball i la recuperació de l'oferta de formació contínua, que s'adreça a persones que estan treballant i volen millorar la seva qualificació.

L’any passat es van impartir 43 cursos de formació, sobretot relacionats amb l’hosteleria, el turisme i les noves tecnologies, amb una assistència de 588 alumnes.

Ocupació

El conseller de Promoció Econòmica, Francesc Roca, ha destacat que “estem donant un impuls a la formació dels joves en les empreses amb programes de suport i promoció de la Formació Professional dual, entre 2016 i 2017 oferirem més 100 places de Formació Professional Dual de cara als Jocs Mediterranis. Estem apostant molt pels programes que combinen itineraris d'orientació laboral, formació i pràctiques o contractes a l'empresa perquè aquests són els que ajuden de manera més integral als joves a inserir-se en l'àmbit laboral.”

Programes d'aquest tipus són les Cases d'oficis que enguany oferiran 40 places, distribuïdes en les especialitats de: manteniment d'habitatges, atenció sociosanitària, monitors i agricultura ecològica.

Durant el 2015 es van desenvolupar 28 programes d’ocupació, el que va significar la contractació de 151 persones durant sis mesos, combinant el treball i les accions d’orientació laboral i formació, doncs està comprovat que l’acompanyament personalitzat dels usuaris és el que dóna millors resultats.

A més de l’ocupació, també es dóna orientació laboral a persones que busquen feina i assessorament a empreses que cerquen treballadors. Així, el 2015 es va donar orientació professional a 2.300 persones. Cal assenyalar, que s’ha fet un esforç molt important per cercar empreses que oferissin ofertes de feina per a la borsa de treball de Tarragona Impulsa.

Creació d’empreses

El tercer àmbit de Tarragona Impulsa és el servei d’emprenedoria que assessora als que volen posar en marxa un negoci, mitjançant formació, networking, trobades amb inversors, etc. El servei d’emprenedoria va atendre l’any passat 1329 usuaris donant formació, assessorament i impartint tallers. D’altra banda, es van crear 52 empreses i 35 empreses van seguir un programa de consolidació.

Aquest servei destaca per fomentar programes d’emprenedoria de base tecnològica, com per exemple, els programes Yuzz i Open Future.

El programa Yuzz està promogut per la Fundació del Banc de Santander i compta amb la col·laboració de la URV, la seva finalitat és promoure i ajudar als joves amb talent que volen crear una empresa d’alt component tecnològic i innovador. Enguany en el programa Yuzz hi ha 27 joves amb 20 projectes.

Un altre programa d’emprenedoria és Tarragona Open Future que es fa en col·laboració amb Telefònica i amb el qual ja s’han consolidat vuit empreses.

Per a la creació de noves empreses enguany es tiraran endavant dos nous projectes amb la col·laboració de PIMEC i CECOT, respectivament: el de Suport a l’empresa familiar i el de Suport als emprenedors i empreses que volen realitzar processos de traspàs de negocis.

També es vol consolidar i ampliar el servei de mediació per accedir al finançament d’empreses de nova creació amb acords amb entitats financeres, com els que ja existeixen amb el Banc de Sabadell i Microbank.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha subratllat que “en els darrers anys, l’Ajuntament ha incrementat notablement l’aportació municipal dedicada a polítiques d’ocupació, que ha passat de 700.00 euros l’any 2012 a 1 milió d’euros el 2016, i les aportacions de la Generalitat de Catalunya també han augmentat, doncs han passat d’ 1,4 milions d’euros l’any 2012 als 2,7 milions d’euros d’enguany.”

Dintre de la inversió municipal pel foment de l’ocupació i amb la finalitat d’incentivar les contractacions de persones que hagin participat en algun dels programes de Tarragona Impulsa, l’Ajuntament ha creat una partida que té un import total de 125.000€ per ajudar a les empreses que contractin alguns d’aquestes persones.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar