loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una exposició a la plaça Verdaguer mostra el drama dels refugiats sirians

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 02 de maig de 2016

La plaça Verdaguer ha estat l'espai escollit per instal·lar lar l'exposició fotogràfica “Síria, camí de l’exili”, del fotoperiodista David González. La mostra es podrà veure des del dimarts 3 de maig fins el 19 de juny i està formada per 24 imatges realitzades pel fotoperiodista al llarg de l’anomenada ruta del Balcans en companyia de persones exiliades.

Cartell de l'exposició.

“Síria, camí de l’exili” és un treball que pretén acostar el testimoni de persones refugiades que descriuen el seu camí cap a una nova vida a Europa. Les paraules de diverses persones refugiades en àrab i català i en diferents trams i moments d’aquest viatge, construeixen de manera conjunta amb les fotografies un relat sobre aquest camí, agrupat en quatre àmbits: la por, el camí, l’espera i el futur. L’exposició és la continuació de “Síria, la paraula de l’exili” centrada en la situació de les persones refugiades als països veïns a Síria durant els primers anys del conflicte.

La mostra està produïda íntegrament pel Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i organitzada junt amb el Comitè Català de l’ACNUR.

En relació a la crisi dels refugiats, l’Ajuntament ha impulsat tres línies de treball: prioritzar les subvencions per a projectes destinats a les persones afectades pel conflicte; establir el Pla d’Acollida per reforçar les capacitats locals i el treball coordinat amb les entitats de la ciutat per millorar els processos d’acollida i, en tercer lloc, orgnitzar accions de sensibilització sobre la situació que pateixen les persones, entre les que es troben les dues exposicions “Síria, camí de l’exili” i “Síria, la paraula de l’exili”.

El Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb l’ACNUR es va crear el 2001 per donar suport a les tasques de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats (ACNUR-UNHCR) arreu del territori català


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar