loader
menu

CIUTAT

La detenció de l'ex cap de gabinet de Ballesteros pel cas Inipro sacseja de nou l'Ajuntament de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 04 de maig de 2016

La detenció de l'ex cap de gabinet de l'alcalde Ballesteros, Gustavo Cuadrado, en el marc de les investigacions pel cas Inipro ha tornat a sacsejar l'Ajuntament de Tarragona. La Guàrdia Civil ha detingut l'antiga mà dreta de l'alcalde de Tarragona cap a les 10 del matí.

Gustavo Cuadrado ha quedat en llibertat al cap d'unes hores, un cop acabats tots els escorcolls

A la mateixa hora, la Guàrdia Civil ordenava 11 registres, tres dels quals per fer escorcolls vinculats a la detenció de Cuadrado. El primer a l'Ajuntament de Tarragona, per poder connectar-se al servidor i poder obtenir dades del detingut. Dels altres dos, un al despatx professional de la persona detinguda, a Reus, i l'altre, al seu domicili, a la ciutat de Tarragona.

El secretari judicial, a la sortida de l'Ajuntament. Foto: cedida

La notícia ha agafat l'alcalde Ballesteros de baixa per motius de salut. Dins del Palau Municipal, la portaveu municipal, Begoña Floría, ha mirat de donar explicacions sobre els fets.

Les càmeres i els periodistes han envaït les dependències municipals en busca de reaccions polítiques. Gustavo Cuadrado, qui va ser assessor d'alcaldia durant quasi 9 nou anys, va dimitir del seu càrrec l'octubre passat, de manera sobtada, adduint únicament motius personals, quan el nou mandat municipal tot just havia començat.

Com ja va fer fa uns mesos, Floría ha tornat a insistir que la dimissió de Cuadrado no va tenir res a veure amb el cas Inipro: "Seria imprudent relacionar els dos aspectes. La seva dimissió va ser per motius personals".

Pel que al nou registre fet en un despatx municipal, la portaveu del PSC i de l'equip de govern ha explicat que havia vingut la Guàrdia Civil i el secretari judicial i "han fet un requeriment sobre material, i nosaltres sempre estem a disposició del jutge".

Sobre la detenció de Cuadrado, Floría ha assegurat que "tinc el convenciment que no és cap delicte penal."

La Guàrdia Civil ha desplegat una setantena d'agents de la policia judicial per practicar els 11 registres i les 4 detencions. A part de l'ex cap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, també han estat detinguts el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, també militant del PSC. També s'han fet registres a l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans i a dos empresaris barcelonins.

El cas Inipro, denunciat a la Fiscalia per la CUP l'any 2013, investiga les pressumptes irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS) en les contractacions amb l'empresa INIPRO durant els anys 2010, 2011 i 2012.

Cuadrado surt en llibertat al cap d'unes hores

Ja a la tarda, Cuadrado ha quedat en llibertat, però amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan aquest ho requereixi. La Guàrdia Civil ha escorcollat el seu despatx professional, a la Facultat d’Economia i Empresa de la URV a Reus, i el seu domicili particular.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar