loader
menu

L'oposició de TGN no es creu el conte de fades que ven el tripartit

El Circ dilluns, 09 de maig de 2016

Igual que l'equip de govern que mana a l'Ajuntament de TGN, l'oposició també ha fet la seva particular valoració dels 100 primers dies de govern del PSC-PP-Unió.

Foto: circdetarragona.com

ERC acusa el tripartit que lidera Ballesteros d'immobilisme. El seu portaveu, Pau Ricomà, considera que aquest pacte mantindrà la ciutat paralitzada durant 3 anys més. ‘El pacte de govern és una decisió ideològica i no és un acord treballat. És evident que no tenen un marc estratègic clar i no tenen definides les prioritats que necessita la ciutat’.

El republicà remarca que s’estan incomplint diversos eixos establerts a l’acord de govern signat a Casa Canals. Ricomà recorda que l’acord de govern preveia en un dels seus punts el desenvolupament estratègic i urgent dels temes de ciutat que condicionen el seu futur a mig i llarg termini. "Aquí trobem el primer incompliment ja que van votar en contra d’aplicar el Pla estratègic 2022 tal i com demanàvem des de l’oposició". "

Des d'ERC també critiquen la poca defensa de les infraestructures vitals per Tarragona davant les administracions superiors: "Hem pogut veure com han votat en contra de recuperar el projecte de pas soterrat a la plaça dels Carros o d’enllaçar les rodalies amb la L9 per arribar a l’Aeroport del Prat".

Convergència també s'ha acarnissat a l'hora de fer balanç. El seu portaveu, Albert Abelló, ha qualificat “d’inacció total” els primers 100 dies del pacte de govern format per PSC, PP i Unió i també ha manifestat que “s’ha més que demostrat que aquest és un pacte pagat amb diners públics que només busca la tranquil·litat dels socis de govern i que gira l’esquena a la ciutat”. “Estem davant d’un pacte antitarragona”, ha afegit el líder convergent, tot recordant el dispendi anual de 200.000 euros que suposa la creació del tripartit.

Per a la CUP de Tarragona, els cent primers dies de tripartit tarragoní han evidenciat la incapacitat del “pacte de la debilitat” per a afrontar les veritables problemàtiques que es viuen a la ciutat.

La CUP va qualificar des d’un inici el pacte entre el PSC, el PP i UDC com "un pacte per a evitar que s’aixequin catifes i preservar la placidesa dels mandats anteriors, i per dissimular la cada cop més creixent debilitat de les tres formacions. Per tant, un pacte encarat a satisfer interessos de partits i no els interessos de la ciutadania."

Els cupaires han criticat la incapacitat de l’equip de govern per a afrontar les principals problemàtiques de la població tarragonina: habitatge, treball, medi ambient, barris, corrupció, deute i igualtat.

El balanç d'ICV-EUiA tampoc ha estat gens positiu. "Com que aquest acord es va fer única i exclusivament per garantir la comoditat a l’Ajuntament dels socialistes, que fins aleshores governaven en minoria, mentre que el PP i UDC buscaven alguna manera de millorar la seva posició, el fruit de tot plegat és que el govern no té cap projecte concret, cap objectiu", ha criticat la portaveu d'ICV, Arga Sentís, qui ha lamentat que els socis de govern "es garanteixen mútuament que no perdran cap votació al plenari i administren els afers de tràmit, però no han estat capaços d’oferir cap horitzó engrescador a la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar