loader
menu

CIUTAT

Els plans d'auto protecció, nova arma política a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 10 de maig de 2016

L'Ajuntament de Tarragona ha reaccionat amb celeritat a les acusacions d'ERC, CDC i CUP per tenir caducats la majoria de plans d'autoprotecció. En nom del consistori, el regidor responsable de l'àrea de Protecció Civil, el popular José Luis Martín (PP) ha tractat d'abaixar l'alarma creada per les crítiques de l'oposició.

El regidor de l'àrea de Protecció Civil, José Luis Martín (PP). Foto: circdetarragona.com

Segons Martín, des de 2010, Tarragona està treballant en l’actualització dels seus plans d’emergència municipal “amb la celeritat que la limitació de recusos tècnics i humans ho permeten. Un fet que, ERC i CiU haurien de conèixer, ja que van governar quan alguns d’aquests plans ja estaven caducats”,

Martín, però, no amaga que "aquest fet no significa que existeixi cap risc per la població”. Per aquest motiu, Martín considera especialment greu que “ERC, CiU i la CUP alertin als mitjans de comunicació i, en conseqüència a l’opinió pública, enlloc de fer-ho al lloc on toca, que és la Comissió de Protecció Civil de fa dues setmanes.

"És una imprudència política que no es pot permetre. L’oposició fa, un cop més demagògia però, en aquest cas, va un pas més enllà i intenta crear alarmisme de manera imprudent”. I afegeix: “Si els partits que ara es queixen haguessin demanat informació a l’última comissió de Protecció Civil se’ls hi hauria explicat detalladament. Com a exemple, la CUP va preguntar pel pla d’Emergència del Mercadet de Bonavista i se li va respondre que Espimsa l’està executant”.

Des del consistori de TGN s'explica que en dues ocasions des de 2010, la Generalitat ha canviat tots els plans per un de genèric que, sota el nom de MULTIRISC primer i DUPROCIN després, és d’aplicació en cada municipi i que engloba a tots els anteriors.

En el cas de Tarragona, aquest pla està al 80% de la seva elaboració i pendent de presentar a la Generalitat. Aquest manual està elaborat pel Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament i l’han redactat els tècnics de municipals. En aquest moment, el tràmit que queda és presentar-lo a la Comissió de Protecció Civil Municipal, que està constituïda per un representant de cada partit, per la tècnica de Protecció Civil de la Generalitat, el regidor de Protecció Civil de l’Ajuntament, el coordinador de Protecció Civil i l’enginyer municipal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar