loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Club Vaixell de TGN busca 2.500 euros a través del micromecenatge

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 22 de març de 2013

El Club Vaixell de Tarragona és un centre d'oci i lleure que treballa amb persones amb diferents discapacitats i un dels nombrosos projectes en què treballa és el grup de Teatre Ganyotes. El proper 12 de maig estrenaran el seu nou espectacle, titulat 3/4 de Circ; un muntatge multidisciplinar que combina el circ amb el teatre musical; una creació pròpia basada en la disciplina del circ social, en el qual intervenen 42 actors i actrius. De moment, compten amb un pressupost d'uns 9.300 euros que han arribat gràcies a les aportacions de Repsol (4.500), la Caixa (2.000) i la Diputació de Tarragona (1.500) i de les famílies dels membres del centre.

El col·lectiu, que enguany celebrarà el seu vintè aniversari, ha cregut oportú fer un pas més amb la intenció de professionalitzar una mica més la seva estructura per tal de donar més difusió a l'espectacle que venen preparant des de fa tres anys. Per això, han vist en la plataforma de micromecenatge Verkami l'oportunitat per ampliar el seu finançament i, d'aquesta manera, tenir la possibilitat de fer una bona campanya de comunicació, entre d'altres opcions. L'objectiu és recaptar 2.500 euros. "Les necessitats bàsiques ja les tenim complertes, però necessitem recursos financers, per pagar totes les despeses derivades de l’estrena: vestuaris, confecció, material específic de circ, decorat, material de difusió, maquillatge, material audiovisual, i altres despeses de gestió", explica Núria Loras, una de les monitores del grup de teatre. A més del projecte de Teatre Ganyotes, a Verkami es troben 141 projectes més de micromecenatge.

La campanya es va iniciar el dimecres 20 de març i durarà fins el dia de l'estrena, el 12 de maig, amb una aportació mínima de 5 euros i una màxima de 500.

La representació de 3/4 de Circ es durà a terme a les 19 h al Teatre Metropol, en el marc de la 3a edició d’Eclèctic Festival (Festival d’arts escèniques des de la discapacitat. Aquest nou musical atraurà públic de totes les edats pels seus ritmes trepidants, el seu teixit temàtic i el diàleg entre la música, el circ i el teatre, tot fomentant la inclusió social. A més a més, els guanys de les entrades serviran per fer front a les despeses derivades de l’estrena i per programar una gira del musical arreu de Catalunya. També permetran col·laborar amb la 3ª edició d’Eclèctic Festival, espectacles des de la discapacitat, que se celebrarà a Tarragona del 3 al 12 de maig.

@Teatre Ganyotes va néixer ara tot just fa 20 anys, al 1993, amb l’objectiu de desenvolupar les dots artístiques de qualsevol noi/a amb discapacitat psíquica.

Fins ara han realitzat 7 projectes teatrals amb molt d’èxit. Destaquen una actuació conjunta amb Lluís Llach al Teatre Metropol, el musical Remember representat a l’Auditori de Barcelona en l’acte oficial de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia Internacional de la Persona Discapacitada i l’adaptació del musical de Broadway, Cats


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar