loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els cartells del patrimoni de TGN amaguen els horaris de visita des de fa dos anys

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 12 de maig de 2016

Des de fa més de dos anys, en cap dels cartells informatius que hi ha a l'entrada dels monuments romans que gestiona el Museu d'Història de Tarragona no hi figura l'horari de visites. Ni a l'Amfiteatre, ni al Circ, ni al Fòrum de la Colònia, ni a les Muralles ni tampoc a cap de les dues cases nobles, Canals i Castellarnau.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Precisament, aquestes dues cases es van tancar al públic per falta de personal; una circumstància que, de tant en tant, feia que l'Ajuntament reajustés els horaris de visita d'alguns recintes, o en d'altres no hi deixés cap vigilant, com ha passat algun cop al Fòrum de la Colònia.

El Circ ha consultat a l'Ajuntament les raons per les quals en la nova senyalítica del Museu d'Història es va decidir no incloure els horaris d'obertura i tancament dels monuments, com acostuma a ser habitual en la gran majoria de ciutats d'arreu del món.

La resposta de l'Ajuntament va ser que "els horaris estan en procès de canvi per adaptar-nos a les necessitats de personal, i es posaran novament tan aviat com tinguem normalitzada l'atenció als monuments".

Segons ha pogut saber El Circ, una de les principals queixes dels turistes que visiten Tarragona és principalment aquesta: es pregunten per què a l'entrada dels monuments Patrimoni de la Humanitat no hi figura l'horari.

Tal com s'observa en les imatges adjuntades, en els cartells que donen la benvinguda als visitants des de fa més de dos anys només hi figura el nom del monument; que es tracta d'un Bé Cultural d'interès Nacional (BCIN, les cases Canals i Castellarnau són Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)) i que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000 a Cairns (Austràlia). En català, castellà i anglès, juntament amb unes icones que prohibeixen menjar dins dels recintes, així com entrar-hi mascotes, fumar i fins i tot fer-hi fotos.

En les cases nobles també s'indica quins espais hi ha a l'interior, però tampoc cap indicació horària, i de moment, sense novetats. En el web municipal, en canvi, sí figura un llistat d'horaris de tots els espais gestionats pel Museu d'Història de Tarragona, però segons ha pogut saber El Circ no sempre es compleixen i quan es modifiquen, o es tanca un monument, no es comunica.

A Tarragona, doncs, hi ha monuments que són patrimoni de la humanitat i que són visitats per milions de persones, però que fa dos anys que no tenen horaris definits a causa de la falta de personal. I la solució? Doncs fins que no estigui normalitzada l'atenció als monuments, res.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar