loader
menu

L'Ajuntament de TGN no ha executat cap de les mocions aprovades des de l'inici del mandat

El Circ dijous, 12 de maig de 2016

Els plens a l'Ajuntament de Tarragona són poc útils, o inútils, que vindria a ser el mateix. De les prop de 60 mocions aprovades pel plenari des de l'inici del mandat, al juliol, no se n'ha dut a terme cap ni una.

Foto: circdetarragona.com

El portaveu de Convergència, Albert Abelló. Foto: CDC

Això és el que ha denunciat el portaveu municipal de Convergència, Albert Abelló, que ha explicat que el seu grup presentarà una moció en el proper ple perquè els plens municipals siguin més eficaços i contribueixin a millorar la ciutat i la qualitat de vida dels seus ciutadans. “Els plens municipals s’han convertit en maratonians amb una mitjana de set hores de durada a causa de la gran quantitat de mocions presentades i debatudes”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que “des del juliol del 2015 fins el passat mes de març l’Ajuntament de Tarragona ha celebrat nou sessions plenàries ordinàries on s’han presentat un total de 120 mocions”.

“Gairebé la meitat d’aquestes 120 mocions no tenien res a veure amb la ciutat, no eren propostes encaminades a millorar la ciutat ni la qualitat de vida dels tarragonins i, a més, eren mocions sobre les quals l’Ajuntament no té cap mena de competència”, ha afirmat Abelló, que ha manifestat que una altra de les dades que evidencien la ineficàcia dels plens municipals és que “de les 120 mocions presentades només 59 s’han aprovat i, d’aquestes, a dia d’avui, cap s’ha dut a terme”. “Des del passat juliol fins a l’actualitat hem dedicat 50,5 hores presentant i debatent mocions que no han servit per a res”, ha assenyalat Abelló, que ha apuntat que “hem dedicat gairebé el 87% dels temps de cada plenari a presentar i debatre mocions que finalment han quedat en paper mullat”.

Un sobrecost de 200.000 euros amb el tripartit

“A aquesta ineficàcia hem d’afegir la sobrecàrrega de feina i un sobrecost d’uns 200.000 euros anuals a l’àrea administrativa de l’Ajuntament”, ha assegurat el Portaveu de CiU, que ha afirmat que els plens municipals celebrats fins ara “són un clar exemple de malbaratament de recursos públics en un Ajuntament on precisament no en sobren”.

Per tot plegat, CDC ha manifestat que “lluny de pretendre imposar cap mena de norma, proposem que l’Ajuntament estableixi un mètode que s’inclogui en el Reglament Orgànic Municipal (ROM) encaminat a què els plens municipals siguin més eficaços i contribueixin a la millora de la nostra ciutat i a la qualitat de vida dels ciutadans de Tarragona. Abelló ha suggerit tres fórmules:

- Fixar un nombre màxim de mocions en funció del nombre de consellers amb els quals disposa cada grup municipal.

- Establir un temps màxim per la presentació i debat de les mocions que cada grup consideri presentar en funció del nombre de consellers amb els quals disposa cada grup municipal.

- La presentació i posterior debat de totes les mocions es realitzarà amb tots els consellers assistents a la sessió plenària a peu dret.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar