loader
menu

CIUTAT

Els nens de TGN descobreixen Europa de manera divertida

El Circ Ciutat dijous, 12 de maig de 2016

Els alumnes de 5è i 6è curs de Primària de l’escola Saavedra de Tarragona han estat avui els protagonistes de l’acte de cloenda de la setmana d’activitats impulsada pel centre d’informació Europe Direct Tarragona amb motiu del Dia d’Europa, el 9 de maig. Aquesta escola ha estat l’escenari de l’estrena del joc Tira el dau i descobreix Europa, una proposta tematitzada sobre la Unió Europea, els Estats que en formen part i les seves institucions, i que forma part ja de la cartera d’activitats que l’oficina europea tarragonina ofereix a les escoles per aprendre i donar conèixer la Unió als ciutadans.

Foto: Europe Direct TGN

Foto: Europe Direct TGN

L’estrena d’avui, a la qual ha assistit el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, s’ha celebrat al pati de l’escola i després d’una xerrada en la qual els alumnes han pogut repassar el temari treballat a classe des d’un vessant més lúdic.

Amb un tauler i uns daus gegants, i contestant preguntes sobre els 28 països de la Unió, els seus símbols i aspectes geogràfics, socioeconòmics i polítics, els nens i nenes han anat avançant caselles posant a prova els seus coneixements. L’activitat ha acabat amb el desplegament de totes les banderes europees i la interpretació de l’Himne d’Europa, a més de la lectura d’un manifest amb motiu del Dia d’Europa 2016, elaborat pels mateixos alumnes.

Entre els assistents també hi havia membres de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, ja que dos dels seus joves artistes, Mariona Roig i Álvaro Altarejos, han estat els encarregats d’il·lustrar les caselles del joc europeu, que es pot consultar amb les seves instruccions per a mestres a la pàgina del blog Directe a Europa.

Xerrades i teatre a escoles de la ciutat

La presentació del joc Tira el dau i descobreix Europa ha servit també per reflexionar i debatre al voltant de l’actualitat europea. Els alumnes de l’escola Saavedra han subratllat en un manifest escrit per ells mateixos en motiu del Dia d’Europa que els agraden els valors i el lema Units en la diversitat però han apuntat també “coses a millorar”: “trobar una solució per a la gent que ha de marxar dels seus països per la guerra o la pobresa i que veuen en Europa un lloc on poder viure en pau” i “que a les Institucions europees es puguin escoltar totes les llengües que es parlen als països que la formen, com el català”.

Els actes a les escoles s’han succeït al llarg de tota aquesta setmana europea a la ciutat, amb xerrades a càrrec de la responsable del centre d’informació Europe Direct Tarragona també a altres escoles, com La Salle, el Joan XXIII i l’institut Pons d’Icart.

En totes elles els joves ciutadans europeus han posat els valors de la Unió Europea com a símbol d’identitat i sentiment de pertinença, sense deixar de banda també els seus anhels per continuar avançant en una Europa dels ciutadans. A l’escola Joan XXIII els alumnes de Primària i ESO van preparar una representació per treballar i aprendre sobre la UE, i destacant els valors europeus com “la democràcia, la dignitat, la igualtat, la llibertat, la solidaritat, la ciutadania i la justícia”.

Com ve diuen els alumnes del Saavedra, “nosaltres som la diversitat i el futur d’Europa”, frase que han repetit en anglès, alemany, francès, castellà, italià, romanès i búlgar, llengües totes elles oficials de la UE que parlen les famílies d’aquesta escola. En totes les escoles, el Dia d’Europa ha acabat amb els alumnes interpretant amb la flauta l’Himne europeu: l’Oda a l’Alegria de Beethoven.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar