loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs de Focs de TGN continua perdent galons

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 13 de maig de 2016

L'Ajuntament de Tarragona continua sense voler rescatar el Concurs Internacional de Focs. Ja no ho va fer l'any passat, quan se'n complien 25 anys, ni tampoc ho ha fet enguany. Ha optat per mantenir els quatre dies de certamen, una xifra que amb el pas dels anys va allunyant la cita tarragonina de les grans cites pirotècnies d'àmbit estatal.

Foto: circdetarragona.com

El Concurs d'enguany, a més, s'ha avançat una setmana i per primer cop començarà al juny. Casualment ho farà el dia 29, Dia de Sant Pere i festa major a Reus, i acabarà el dissabte 2 de juliol. Des de sempre, el concurs de Tarragona s'havia celebrat durant la primera setmana de juliol. Les raons de la modificació de dates obeeixen a que no s'ha volgut coincidir amb el concurs de Pamplona.

Amb aquesta modificació, TGN i Reus es trepitjaran en esdeveniments festius i culturals.

De les quatre pirotècnies participants al concurs de TGN, a priori, Pirotècnia Valenciana, guanyadora a TGN el 2013 i 2011, és la gran favorita. Com a rivals, la gallega Xaraiva i la xinesa Firevision Internacional. La primera ja va disparar des de la Punta del Miracle l'estiu de 2014, però amb tanta mala sort que el seu castell no va poder ser valorat a causa del fum. Tot i això, aquesta pirotècnia no guanya cap premi des de l'any 2008.

El concurs tarragoní tornarà a comptar amb una empresa xinesa. Firevision Internacional pertany a la multinacional Dancing Fireworks, encarregada de l'espectacle pirotècnic dels Jocs de Pekín de 2008. Tot i això, en el seu palmarès recent només figura un primer lloc al concurs de Logroño de 2013.

La pirotècnia Valecea (Álava) és, a priori, la gran ventafocs del concurs de focs tarragoní, ja que no guanya cap concurs des de 2004. La pirotècnia basca arrodoneix el cartell d'una cita tarragonina que, segons el web pirotècnic piroart.com, també s'ha quedat sense el conveni amb l'Ajuntament de Bilbao, que permetia que el guanyador de TGN disparés al concurs de Bilbao, i viceversa.

Per al concurs de TGN d’aquest 2016 s’han presentat un total de 18 empreses, tres més que l'any passat. N'hi ha 11 d’estatals i 7 d’estrangeres. Tot i l'augment respecte el 2015, cap de les quatre pirotècnies que dispararan a TGN no ho farà al concurs de Donosti; el certamen pirotècnic de referència a l'estat espanyol.

Programa

Dimecres 29 de juny: PIROTECNIA XARAIVA S.L. de Albarellos-Monterrey (OURENSE)

Dijous 30 de juny: PIROTECNIA VALECEA de Berantevilla (Álava)

Divendres 1 de juliol: PIROTECNIA VALENCIANA de Llanera de Ranes (València)

Dissabte 2 de juliol: FIREVISION INTERNACIONAL CO. LTD de Hunan (Xina)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar