loader
menu

CIUTAT

Gepec, Gata i la FAVT demanaran al ple de TGN espais verds als barris de Ponent

El Circ Ciutat dilluns, 16 de maig de 2016

Dues entitats ecologistes (Gepec i Gata) i la Federació d'Associacions de veïns de TGN (FAVT) han presentat conjuntament una moció a l’Ajuntament de Tarragona per a la implementació de l’Anella Verda Gaià-Francolí als barris de ponent, per tal d’assolir la integració socioambiental, la revalorització i la potenciació dels barris de Ponent, i la seva projecció amb els diferents espais verds del territori colindant, un fet llargament reivindicat pels seus ciutadans al llarg dels darrers anys.

Una imatge del riu Francolí. Foto: Circdetarragona.com

D’aquesta manera, si s’assolís un acord municipal de tots els partits polítics de la ciutat de Tarragona, s’asseveraria la imbricació de les zones verdes romanents a ponent del riu Francolí amb la connectivitat ambiental, social i paisatgística de la resta del terme de Tarragona.

Entre altres objectius, s’aconseguiria un reequilibri i una comunicació urbana entre ponent i llevant, la revalorització dels barris de ponent, la millora paisatgística, la regeneració de les zones degradades periurbanes, i la restauració ecològica dels sistemes naturals.

Amb aquesta ampliació de l’Anella Verda Gaià-Francolí cap als barris de ponent, es generaria una continuïtat amb el Parc Natural de les Terres del Gaià, el Parc Eco-històric dels Prats de la Pineda i Cal·lípolis i el Parc de la Torre d’en Dolça i la Sèquia Major de Vila-seca.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar