loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La 'patata calenta' del Festival d'Estiu de Tarragona

Mar Cirera i Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 17 de maig de 2016

No fa pas tants anys, cultura i patrimoni feien un bon maridatge a les nits d'estius de Tarragona. Si més no, així és com es venia des de l'Ajuntament a promotors privats i turistes. A primer cop d'ull l'auditori del Camp de Mart sembla un escenari incomparable per gaudir d'un bon concert o espectacle teatral.

Foto: www.tarragona.cat

Si li sumem les muralles il·luminades i una nit de lluna plena ja tenim la quadratura del cercle. Però sovint la teoria i la pràctica no formen part de la mateixa melodia. A l'altra cara de la moneda trobem un Auditori que amb prou feines s'hi ha realitzat el manteniment adequat, unes cadires més pròpies d'un camp de futbol de segona que d'un teatre a l'aire lliure amb capacitat de més de 1500 persones.

Ara fa un any uns lladres es van emportar el cablejat de gairebé tot el sistema d'enllumenat. Es va reparar per via d'emergència, malgrat que tan sols va ser un pedaç. Un altre exemple de les penúries del recinte són les condicions en què es troben tant els vestidors dels artistes com dels lavabos de tot l'auditori, entre d'altres.

La programació: Un interrogant

El cas és que a hores d'ara el que ha transcendit és que la gestió del festival ha tornat a mans de l'Ajuntament, però no pas per decisió pròpia, sinó perquè el concurs va quedar desert. El repte que se li presenta al nou regidor de cultura, Josep Maria Prats no és fàcil. De moment, i segons fonts del Circ, s'està intentant implicar a diferents entitats de la ciutat per tirar endavant una programació que no fa pas tants anys volia situar Tarragona en el mapa i ara s'està plantejant canviar d'estratègia.

Mentrestant, sembla que aquells espectacles que podrien reunir a més públic se'ls està emportant la Tàrraco Arena, i d'aquesta manera l'Ajuntament podria resoldre per la via ràpida un problema de fons: la necessitat de crear un pla de gestió de les arts escèniques de Tarragona. De moment, la web de l'Ajuntament anuncia la programació del Festival d'Estiu d'aquest any, però l'enllaç porta cap a programació de l'any passat gestionada per The Project.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar