loader
menu

CIUTAT

Plantada política al Rei

El Circ Ciutat dimarts, 17 de maig de 2016

A dos dies de la visita del Rei Felip VI a Tarragona, la majoria dels grups de l'oposició ja han anunciat que no assistiran a l'acte. Això suposa doncs, un nou revés a l'actual equip de govern i eixampla la distància que separa ara mateix el tripartit tarragoní dels adversaris polítics. Segons està previst, el Borbó presidirà el dijous 19 de maig l'acte en el què es donarà a conèixer la mascota dels Jocs del 2017. Precisament, que el Cap d'Estat viatgi a Tarragona només per apadrinar un ninot és el que ha provocat a l'oposició.

Una imatge de la visita de Felip VI a Tarragona el març de l'ant passat. Foto: Casa Real

De moment els grups que 'plantaran' al Rei són Convergència, Esquerra, CUP i ICV-EUIA. "No assistirem a l'acte perquè el considerem incoherent. El Rei torna a venir abans que el finançament de l'Estat Espanyol", ha explicat el portaveu convergent, Albert Abelló, qui també ha ironitzat tot dient: "Aquest dijous a la butxaca del Rei només hi haurà duros de xocolata". Abelló ha reiterat que l’executiu espanyol havia d’aportar 15 milions d’euros per la construcció del centre aquàtic i la reforma de l'estadi d'atletisme i del Nou Estadi del Nàstic. “Finalment, aquests 15 milions s'han convertit 3,4 que encara no han arribat”, ha recordat el Portaveu de CDC.

Per la seva banda, el líder d'Esquerra Republicana, Pau Ricomà, ha argumentat que: 'El Rei no va rebre la Presidenta del Parlament i d'aquesta manera nosaltres li tornem, actuem en correspondència. Nosaltres som ciutadans, no súbdits".

"El que necessitem de l'Estat és compromís pressupostari pels Jocs, i no això", ha afegit la portaveu d'Iniciativa, Arga Sentis. Per la seva banda, la CUP tampoc assistirà a la gala que se celebrarà al Teatre Tarragona.

El principal partit de l'oposició, Ciutadans, estarà present a la visita i Ruben Viñuales afirma que "des del nostre grup entenem que s'ha d'anar a la visita del cap d'Estat a la nostra ciutat".

Fa poc més d'un any, el Rei ja va visitar Tarragona i també va presidir un acte protocolari del Jocs del 2017 al Teatre Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar