loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN celebra el Dia Internacional dels Museus

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de maig de 2016

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que és cada 18 de maig, Tarragona organitza una activitat col·lectiva dels principals espais culturals de la ciutat i l’obertura de portes dissabte 21 de maig; que ha passat a anomenar-se La Nit dels Museus. Cada any segueix un eix temàtic i enguany sota el nom de “El Viatge a la constel·lació Museu”; es proposa un itinerari nocturn que s’estructura a partir d’un concepte comú de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions participants i on cada centre aporta una peça de la seva col·lecció o element patrimonial propi per tal de donar la seva visió particular sobre un mateix tema.

Foto: MNAT

En aquesta tercera edició, es proposa fer un viatge per descobrir un element que ens envolta en la nostra quotidianitat, ens identifica com a membres d’una societat lligada a un territori i defineix els nostres horitzons culturals: el paisatge. El viatge és gratuït i conduït un per guia, amb una durada aproximada de 2h 30 minuts. El trasllat d’una institució a l’altra es fa a peu i utilitzant el trenet turístic. Consulteu horaris i feu la reserva: aquí.

Com és habitual, el Museu d'Història de Tarragona se suma amb una jornada de portes obertes a la Casa Canals de 18h a les dotze de la nit, durant la qual, a més de poder gaudir del recinte, els visitants podran trobar informació del paisatge històric que, des de la terrassa, s'hi pot contemplar.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

El MNAT ofereix per aquesta celebració l’espectacle MUSA I MEDUSA. Quan la bellesa es torna monstruosa per venjança divina…, un muntatge escènic del grup Arqueoescena que posa en relleu peces emblemàtiques del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que conformen el ric patrimoni arqueològic de Tàrraco i que ens acosten a una part del paisatge que es pot contemplar en les sales del MNAT, aquell que ens transporta a la mitologia clàssica i en concret a uns personatges mitològics rellevants de la tradició cultural grecoromana i de la seva herència: les Muses i Medusa.

Plantejat com un itinerari per diverses sales del museu –on es troben les peces seleccionades–, la proposta ens ofereix diferents lectures –l’arqueològica, la literària, la visual, la musical, la teatral–, en una visió polièdrica i un discurs, alhora evocador i dinàmic, que viatja de l’antiguitat a la contemporaneïtat, per mostrar-nos la vitalitat d’aquesta herència.

Amb aquesta performance, el Museu esdevé un focus generador de continguts i també un espai escènic amb personalitat pròpia. Una proposta organitzada i produïda pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb Arqueoescena, amb direcció d’Isabel Panosa.

Dia: 18 de maig de 2016

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Hora: 21:30

Aforament limitat. Necessària reserva prèvia: telèfon 977 25 15 15 / 977 23 62 09.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix, també, una Jornada de Portes Obertes, en la qual es podran visitar, de manera gratuïta tots els seus centres –Museu Arqueològic, Museu i Necròpolis Paleocristians “El món de la mort a Tàrraco”, la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt Monumental de Centcelles (Constantí) –, un recorregut per diferents escenaris de la Tarragona romana, amb una visió, també, plural del paisatge d’aquesta romanitat.

Es podran visitar, també, les exposicions temporals, “La moneda en època d’August” i “Re-descobrint Centcelles” al Museu Arqueològic (Plaça del Rei, 5. Tarragona).

Ens plau informar-vos, també, que el MNAT és un dels 12 museus que formen part del projecte “Museus catalans a Google Art Project”, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus de Catalunya i la seva posada en valor. Ho podeu veure a: Google Art Project del MNAT: https://goo.gl/hWfypi

Aquest projecte ha estat presentat avui, en el marc del Dia Internacional dels Museus, als mitjans de comunicació al Palau Moja de Barcelona per part del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, Jusèp Boya, i el director de l’Àrea TIC del departament de Governació, Administracions Públiques i habitatge, Lluís Anaya.

Un conjunt d’activitats i propostes per apropar i difondre els valors i els continguts del nostre patrimoni.

La Nit dels Museus

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa que enguany arriba a l’onzena edició, durant la qual, diversos museus del país obren les portes el dissabte 16 de maig fins més enllà de mitjanit amb una extensa programació d’activitats. Forma part dels actes de El Dia Internacional dels Museus (DIM), un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l’educació i l’enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar