loader
menu

CIUTAT

Un emoticono serà la mascota dels Jocs del 2017: Neix Tarracvs

El Circ Ciutat dijous, 19 de maig de 2016

Els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 ja tenen mascota, i ha nascut de la imaginació d'un nen. Es tracta de Tarracvs, un emoticono alegre i jovial vestit amb un casc fet d’aigua del Mediterrani; el mocador casteller, símbol del territori tarragoní, i la bandera de Tarragona dibuixada al plomall del casc. El dibuix original

La nova icona del 2017 neix d'un dibuix d'un alumne de l'escola Abel Ferrater de la Selva del Camp. El seu dissenyador ha estat el francès Jean Jullien, creador de la Torre Eiffel símbol de la pau després dels atemptats a París de l'any passat

Tarracus és el dibuix guanyador entre els gairebé 10.000 nens i nenes que van presentar la seva proposta. 84 centres del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han presentat un total de 252 dibuixos, d’entre els quals se’n van escollir els 10 finalistes. El dibuix d’Aleix Girona, alumne de 13 anys del col·legi Gabriel Ferrater de La Selva del Camp, ha estat l’escollit en un concurs fet a les xarxes socials. Inicialment, era una avellana abitllada amb un casc romà.

Tarracvs. Foto: Casa Real

Tarracvs, en les més de 30 disciplines esportives dels Jocs. Foto: Tarragona 2017

Una imatge de la presentació de Tarracvs. Foto: Casa Real

El dibuix guanyador ha passat per les mans de l’il·lustrador francès Jean Jullien, un artista compromès amb els valors de la pau i conegut mundialment per ser el creador del símbol de la pau, convertit en Torre Eiffel amb motiu dels atemptats de París al novembre de 2015.

El COE referma el seu compromís amb els Jocs

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha assenyalat “l’aposta decidida pels Jocs, la ferma decisió de complir amb els compromisos contrets anteriorment i la promoció dels valors de l’esport”. També ha posat en valor el fet de “convertir Tarragona en un punt de trobada de l’esforç, la integració i el treball en equip de totes les administracions. Valors que s’identifiquen amb la mascota”.

Per la seva part, el president del Comitè Olímpic Internacional, Amar Addadi, ha donat la benvinguda a la mascota, Tarracus, perquè “estem convençuts que serà un excel·lent suport de comunicació, tant per la promoció dels Jocs Mediterranis, com pel renom d’aquesta bella ciutat de Tarragona i totes les ciutats de la província associades al projecte”. El president del CIJM ha tancat el seu discurs felicitant als membres del Comitè Organitzador i als membres del Comité Olímpico Español perquè, “tot i les dificultats de la conjuntura actual, continuen donant suport i despleguen infinits esforços per assegurar la continuïtat del projecte Tarragona 2017”.

Finalment, l’alcalde i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat el Mediterrani “com una via de comunicació d’idees, valors, creences, costums, cultura i tradicions, la immensa influència del qual perdura encara als nostres dies”. Ballesteros ha posat en valor el fet que la mascota neix d’un projecte participatiu entre els escolars de les ciutats seu. I ha conclòs el discurs apel·lant als nens i nenes, “perquè vosaltres sou el futur. Vosaltres heu de ser els protagonistes dels Jocs de 2017. I vosaltres heu de ser els qui, d’aquí a molts anys, quan ja sigueu molt grans, pugueu explicar als vostres néts i besnéts que l’any 2017 a Tarragona es van organitzar els millors Jocs de la història. I que precisament a Tarragona, aquell any, es va donar un pas decisiu en la defensa dels grans valors positius de la humanitat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar